3-smarta-satt-att-tjana-pengar.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

3 smarta sätt att tjäna pengar

Airbnb

När Airbnb lanserade sin tjänst så var det ingen som anade att det skulle bli så populärt över hela världen. Idag känns Airbnb som ett självklart alternativ till hotell och andra traditionella boenden för resenärer och turister. Vad är det för tjänst Airbnb erbjuder då?

På Airbnb kan du hyra ut ett rum i ditt hem eller hela ditt hem till andra personer på ett enkelt sätt. Du bestämmer själv vilket pris du ska ta och gästen betalar till Airbnb som i sin tur betalar dig. Att hyra ut sitt rum eller sitt hem genom Airbnb kan dessutom löna sig av skattemässiga skäl då schablonavdraget för uthyrning gäller upp till 40 000 kronor. Det finns många sidor och artiklar på nätet som tar upp vad som gäller när du hyr ut ett rum, hus eller lägenhet på Airbnb

Om du har en lägenhet som du planerar att hyra ut så föreslår vi att du alltid ska kolla med din bostadsrättsförening eller hyresvärd innan du lägger ut en annons. Många gånger så finns det nämligen regler för den här typen av korttidsuthyrning och olika hyresvärdar och bostadsrättsföreningar har olika regler.

Blocket och Tradera

Många av oss har någon gång haft en överfull garderob eller ett hem fullt med saker som inte längre behövs eller används. Vid sådana tillfällen kan det vara väl värt besväret att börja sälja av alla överflödiga saker. Sidor som Tradera och Blocket är perfekta att använda sig av för just detta. Skillnaden mellan de två sidorna är att du får in bud på Tradera vilket gör att slutsumman kan bli både högre eller lägre än vad du trodde. På Blocket lägger du upp en vanlig annons.

Båda sidorna vill helst att du ska använda dig av många bilder och skriva bra annonstexter och oftast så hittar du just detta på de olika annonserna. Vissa har dock valt att gå den lite mer humoristiska vägen och det finns många lustiga annonser från bland annat Blocket att hitta på på nätet.

Mysteryshopper

Ett bra extrajobb för de som gillar att resa omkring lite är Mysteryshopper. Jobbet går ut på att bedöma olika butiker och företag utefter ett antal förutbestämda kriterier. Det kan exempelvis handla om att bedöma servicen hos en restaurang. Då kanske du får kolla hur lång tid det tar för servitören att ta emot din beställning och servera din mat eller att rätt erbjudanden och kampanjer syns på bordet. Det kan även hända att du får uppdrag i andra städer än din hemstad. Då får du inte bara betalt för själva besöket utan även för resan genom milersättning. Dessutom så får du anledning att besöka en ny stad, något som alltid kan vara en rolig upplevelse.

När du är ute på jobb kan ibland oväntade situationer inträffa. Det kan handla om att du missar sista bussen och behöver ta in på hotell, eller att bilen gick sönder. Oavsett situation är det alltid bra att ha med dig ett av våra kreditkort. På så sätt är du alltid trygg även om något skulle hända. Våra kreditkort har dessutom olika typer av förmåner utöver krediten, som exempelvis en kompletterande reseförsäkring och Trygghetspaketet. 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.