5-spartips-for-barnfamiljen.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

5 spartips för barnfamiljen

För dig som har barn känner säkert till att ekonomin ibland drar iväg. Att ha barn kostar mycket pengar, så är det bara. Men det finns olika spartips att använda sig av för att dra ner kostnaderna utan att för den delen förändra livsstilen avsevärt. Vi ger dig fem spartips för barnfamiljen.

Maten är en dyr affär

Ett användbart knep för att börja spara pengar är att se över matkontot. Ofta lägger många barnfamiljer mycket mer pengar på mat än vad de behöver. Skriv ner vad ni brukar handla för och börja kolla över vad det egentligen är ni köper. Kanske går det att hitta en och annan onödig produkt som hamnar i matkassen?

Ofta går det mycket mer pengar på matinköp när du spontanhandlar. Genom att noggrant planera vilken dag du ska handla, skriva en ordentlig matlista i början (eller slutet) av veckan, kan du snabbt och enkelt dra ner kostnaden och spara pengar. Et spartips som har fungerat bra för många barnfamiljer är att börja köpa färdiga matkassar. Dessa kan du köpa hos bland annat MatHem och Linas Matkasse. Fördelen med att köpa en färdig matkasse är att alla måltider redan är planerade och du riskerar inte att spontanhandla eftersom du inte ens behöver besöka mataffären.

För dig med små barn blir det förmodligen över en hel del mat eftersom barn inte äter lika mycket som oss vuxna. Istället för att slänga maten, er ett bra spartips at försöka att alltid göra matlådor. Om du inte är i behov av matlådor just nu kan du frysa in mat som blir över. I frysen håller maten länge och kan vara perfekt att ha när du behöver att spara pengar.

Begagnade leksaker och ärvda kläder

När barnen är små är det mesta roligt. Du kan med fördel överraska barnen med begagnade leksaker istället för helt nya. På så sätt kan du ge barnen roliga leksaker oftare och dessutom spara pengar på ett smart sätt – både när det kommer till miljön och ekonomin. Det samma gäller kläder. Eftersom barnen växer ur kläder fort kan det vara smartast att köpa begagnade kläder eller låta barnen ärva från vänner eller syskon. Om barnen växt ur kläder eller tröttnat på leksaker kan du även sälja vidare saker och på så sätt också spara pengar.

Resor och nöjen – en pengafälla

Ibland kan det vara roligt att ta med sig hela familjen på en efterlängtad semester. Då får ni alla chansen att umgås och spendera mycket tid med varandra. Många resor kan dock bli väldigt dyra när man reser med en hel barnfamilj. För att spara så mycket pengar som möjligt på just nöjen och resor kan det löna sig att boka en sista minuten resa eller att välja resmål här i Sverige.

Handla online med re:member

Med re:member flex kredit får du tillgång till förmånsprogrammet re:member reward. Då får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 250 webbutiker.

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.