Flicka med hund
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

5 spartips som är värda att testa!

Många av oss känner att ekonomin inte riktigt räcker till. Om du exempelvis bor i ett hus, har en barnfamilj och en bil blir kostnaderna ganska höga, trots att du försöker vara sparsam. Men det finns några spartips som kan vara värda att testa för att spara pengar.

Om du har bil är du säkert medveten om att det går några tusenlappar i månaden, beroende på hur mycket du kör. Bilen är en ganska stor pengaförbrukare, men det finns ett sätt att köra billigare. Om du känner att du inte använder bilen lika mycket och i stort sett skulle kunna vara utan den, kan det vara bättre att ställa av bilen.

Hos Transportstyrelsen kan du läsa mer om hur du går tillväga för att ställa av bilen. Du kan alltid ställa på bilen igen när du märker att du behöver den. Om du reser mycket eller är borta perioder kan det också vara smart att ställa av bilen, då slipper du betala fordonsskatt och trafikförsäkring. Beroende på var du bor och hur ofta du behöver transportmedel, finns ofta möjlighet till samåkning.

Förutom att ställa av bilen finns andra sätt för att spara in lite extrapengar i vardagen. Något som ofta kan bli dyrare än tänkt är matinköpen. Om du gör en noggrann hushållsbudget och veckoplanerar, har du stora möjligheter att spara in en del pengar. Om du spontanhandlar flera gånger i veckan finns risken att du får med dig produkter som egentligen inte var nödvändiga. Många människor har märkt att matinköpen blivit avsevärt billigare när de började köpa färdiga matkassar. På så sätt får du alla ingredienser till veckans mat hemlevererad. Du behöver alltså inte besöka mataffären utan kan lägga den tiden på något annat. Linas Matkasse och MatHem är två populära matkassar på nätet.

Med ett re:member kreditkort är det enkelt att handla maten på nätet, inköpen samlas då på en faktura och du har upp till 8 veckors räntefri återbetalningsperiod.

Sänk boendekostnaden genom att förhandla med banken

Om du har ett bolån men inte än har förhandlat om räntan med banken så sitter du fortfarande på ett säkert kort när det gäller sparande. De som väljer att förhandla om räntan med sin bank sänker räntekostnaden mellan 8 000 – 10 000 kronor per år enligt bolånexperten Claes Hemberg på Avanza, läs hans tips hur du ska gå tillväga och spara tusenlappar.

Så, förutom att förändra din hushållsbudget, ställa av bilen och förhandla ner boräntan, finns det något annat spartips? Något som kan kosta mycket pengar i onödan är uppvärmningskostnaden för bostaden. Även om det kan kräva en större investering att byta uppvärmningskälla, kan det vara en väl värd investering som med åren kan spara mycket pengar.

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.