behover-du-bade-visa-och-mastercard.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Behöver du både Visa och Mastercard?

I Sverige är det vanligt att de flesta butiker och restauranger som tar Mastercard också tar Visa eller tvärtom. Så för många svenskar som reser utomlands kommer det som en överraskning när det inte går att betala med sitt kreditkort. Även om Mastercard och Visa accepteras runt om i världen så accepteras inte korten av alla handlare, restauranger, barer och hotell.

Att stå utan kontanter eller med ett kort som inte accepteras kan vara stressande och att inte kunna betala för sig är något som vi svenskar kan uppleva som pinsamt. Detta är en situation som går att undvika genom att ha mer än ett kort - ett extra kort som man kan användas utifall att butiken, restaurangen eller e-handlaren inte accepterar det kort som du vanligen använder.

Att ha både ett Mastercard och ett Visa-kort gör att man kan ta del av en mängd erbjudanden och fördelar beroende på vilket kort som används. Exempelvis så kan man på en del av de evenemang som är sponsrade av Mastercard ta del av specifika rabatter eller erbjudanden om man använder just ett Mastercard som betalmedel. Det populära ABBA museet i Stockholm är ett exempel på det.

När man har flera kreditkort bör man se till så att man har både ett Mastercard och ett Visa. Om du har Visa på ditt bankkort så kan det vara en bra idé att skaffa ett extra kort med Mastercard när du reser utomlands - på så sätt minskar du risken för att ditt kort inte går att använda. Ett enkelt sätt att försöka undvika onödig stress och oro.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.