
Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.
Vad letar investerare efter i startup-bolag?
Det är en fråga som många nystartade företag och entusiastiska entreprenörer har frågat sig själva under många år. Det finns inget enskilt självklart svar utan det beror alltid på många olika faktorer. Olika investerare har helt enkelt olika kriterier, men det finns vissa punkter som återkommer när investerare får svara på frågan själva.
Har du vad som krävs för att bygga en startup?
Först och främst så handlar det lika mycket om dig personligen och de personer du har med dig i din startup som det gör om din tjänst eller produkt. Har du vad som krävs för att bygga produkten eller tjänsten? Har du vad som krävs för att kunna marknadsföra och sälja framgångsrikt? Klarar du av att leda och hantera personerna i ditt startup bolag? Det är en del frågor om startup som inte är lätta att svara på.
När det kommer till din produkt eller tjänst så handlar det i slutändan om lönsamhet. Om du kan visa att investeraren kommer att tjäna något på sin investering så ökar dina chanser väsentligt. Detta gör du genom att bland annat visa att du har en bra affärsplan till din startup med allt vad det innebär. Du ska visa hur marknaden för din produkt eller tjänst ser och hur din startup kommer in i bilden. Affärsplanen bygger på flera antaganden och spekulationer från din sida, på något sätt måste du visa att dessa antaganden och spekulationer är korrekta.
Pitcha idéen om din startup
Oavsett vilken investerare eller riskkapitalist du väljer att ta kontakt med så kommer personer att fråga sig själv, varför tar du kontakt med just mig? Frågan kan mycket väl dyka upp under ert samtal och då är det bra om du har ett svar som handlar om mer än bara pengar. Har investeraren erfarenhet som du kan ha nytta av? Speciella kontakter som kan hjälpa företaget? Rätt investerare kan ge startupet den lilla extra knuffen som tar dig hela vägen över mållinjen.
Att pitcha sin startup till en riskkapitalist inte är alltid det lättaste. Du kan förbereda dig på olika sätt men ett tips är att kolla upp Venture Cup. Venture Cup är en tävling för de personer som har en affärsidé som de vill utveckla till ett startup. Det är ett bra sätt för unga eller oerfarna personer att få en chans att visa upp sig men det är även ett bra ställe att hitta information på. Tävlingen har många likheter med att pitcha sin affärsplan till en investerare.
Venture Cup har dessutom en podcast där du kan få bra tips från många stora entreprenörer från det svenska näringslivet. Dessutom så håller de föreläsningar för entreprenörer som är fria för allmänheten. Oavsett om du har din startup i Stockholm eller någon annan ort så är dessa föreläsningar väl värda ett besök.
Finansiera din startup
Varje år dyker fler och fler startups upp med nya originella idéer. Att starta och satsa på ett företag är en risk eftersom många saker kan hända och påverka företaget. Ett sätt att hantera eventuella oväntade kostnader kan vara att använda sig av ett kreditkort. Då kan du till exempel dela upp din betalning. Med ett kreditkort från re:member har du upp till åtta veckors räntefri kredit och du kan själv välja att dela upp dina inköp över 3 000 kronor på upp till 24 månader räntefritt. Då tillkommer en administrativ avgift på 57 per månad. Se till att du ger dig själv och ditt företag de bästa chanserna att lyckas. Vem vet, det kanske är du som är Sveriges svar på Steve Jobs?
Lycka till med din startup!
re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.
Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.
Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.