stall-av-bilen-och-spara-tusentals-kronor.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Ställ av bilen och spara tusentals kronor

Om du känner att du inte använder din bil eller motorcykel lika mycket längre, finns goda anledningar att ställa av bilen. Att ditt fordon bara står och skräpar gör att det tickar mycket pengar i onödan. För även om själva bränslet är dyrt kostar skatten och trafikförsäkringen ganska mycket de också. Med andra ord är det onödigt att betala för något du inte använder. Men vad betyder det egentligen att ställa av ditt fordon?

Bara för att du ställer av bilen innebär det inte att du aldrig mer får använda den. Om du exempelvis är borta ett halvår eller ett år kan du lika gärna ställa av bilen och sedan ställa på den när du kommer hem igen. Att ställa av bilen innebär att du meddelar Transportstyrelsen att du inte kommer använda bilen. Transportstyrelsen kommer då registrera det. Om det finns någon överskjutande fordonsskatt kvar för ditt fordon får du tillbaka den summan. Idag är det väldigt enkelt att ställa av bilen, det tar inte mer än några minuter och du kan sköta det online. När du vill använda bilen igen är proceduren lika enkel.

Vad tjänar jag på att ställa av bilen?

Hur mycket pengar du tjänar på att ställa av bilen varierar naturligtvis beroende på hur mycket du använde bilen och vilken bilförsäkring du brukade ha för ditt fordon. Många som ställer av bilen tjänar många tusentals kronor, något du kan göra något roligt för. Att inte använda bilen kan göra att du sparar pengar eftersom du slipper betala bränslet, underhåll och betala försäkringar. Idag finns många bra alternativ till bilen, särskilt om du bor nära större städer. Från bussar och tåg till tunnelbana och bilpooler. Alternativen är många. Om du gillar att träna kan du köpa en elcykel. Då kan du utan problem ta dig längre sträckor med din egen benkraft (och med lite motorhjälp).

Många som ställer av bilen börjar istället med bilpool. Detta är ett miljösmart och ekonomiskt koncept som innebär att du delar bil med andra personer. Du betalar en avgift för att vara med i bilpoolen samt för att använda bilen. I övrigt slipper du dyra försäkringar för bil och att ens ha en bil.

En smart hushållsbudget och försäkringar

Om du vill spara pengar på olika sätt kan du förutom att ställa av bilen börja fila på din hushållsbudget. De flesta hushåll har många möjligheter att spara pengar. Se över dina matinköp och se om det finns möjlighet att dra ner på kostnader. Genom att planera dina veckoköp kommer du garanterat att kunna spara mer pengar.

Ett sätt att vara säker på att du handlar produkter till bra priser är att använda våra kreditkort. Med våra kreditkort får du också tillgång till tjänsten prisgaranti. Detta innebär att om du handlat en vara i en butik för ett visst pris och sedan hittar samma vara för ett billigare pris i en annan butik, så kan du få ersättning för mellanskillnaden. Exakt vilka villkor och vilken ersättning du kan få kan du läsa mer om här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.