forsakring-ersattning-sjalvrisk.jpg
re:member kreditkort

Har du inte redan ett re:member kort?

Ansök om re:member flex här

Självrisk och självriskeliminering med re:member

Ibland kan det hända lite oförutsedda saker när du är på resa – och en del saker är tyvärr mindre roliga. Som när det händer något med din bil eller bostad under tiden du är bortrest. Då kan det vara skönt att veta att du har ett självriskskydd vid resa och självriskeliminering för hyrbil inkluderat i ditt kreditkort.

Vad är självrisk? 

För de flesta försäkringar gäller en så kallad självrisk, som är den summa som du får betala själv när du i samband med inbrott, skada, stöld, förlust eller liknande begär ersättning från ditt försäkringsbolag. Självriskens storlek kan variera mellan olika försäkringsbolag och även mellan olika typer av försäkringar. Anledningen till att försäkringsbolagen tar ut en självrisk är att du som försäkringstagare troligen blir mer försiktig med saker du har försäkrat, helt enkelt eftersom du då vet att det inte är gratis bara för att du har försäkring.

Pengarna tillbaka med Självriskskydd och Självriskeliminering

För dig som reser en del kan det vara smart att välja ett personligt kreditkort som kan anpassas efter just dina behov. För alla re:member kreditkort så ingår försäkringen Självriskskydd vid resa och självriskeliminering hyrbil i den kompletterande reseförsäkringen. Försäkringen gäller när du betalar mer än hälften av resan med ditt re:member kreditkort, och du behöver även komma ihåg att teckna en separat försäkring hos biluthyraren. Som till exempel då du behöver hyra bil eller moped och det, trots att du varit hur försiktig som helst, ändå händer något med fordonet som gör att du måste betala självrisk. Då kan det vara skönt att veta att du kan få pengarna tillbaka!

Betalar du din resa med ditt re:member kreditkort kan du helt enkelt känna dig lite tryggare på semestern.

Vad Självriskskyddet täcker

Självriskskyddet täcker kostnader för självrisker i följande fall om du betalat resan med ditt re:member kreditkort:

  • Om du betalat resan med dit re:member kreditkort och det under resan inträffar en ersättningsbar skada* i din permanenta bostad eller med din bil, kan du få ersättning för självrisken du måste betala i hemförsäkringen. Ersättningen är högst 10 000 kronor
  • Om det inträffar en ersättningsbar skada under resan som du betalat med ditt re:member kreditkort. Du kan då få ersättning för betald självrisk enligt hemförsäkringens reseskydd, högst 2 000 kronor
  • Om det händer något med det fordon som du hyrt på resan och betalat med ditt re:member kreditkort gäller försäkringen Självriskeliminering. Ersättningen är högst 12 000 kronor för betald självrisk till uthyrningsföretaget eller ersatt reparationskostnad om denna är lägre än självrisken på uthyrningsföretaget

* Med ersättningsbar skada menas att din hem- och bil- eller hyrbilsförsäkring ersatt en skadekostnad som är högre än självrisken.

Vad Självriskeliminering hyrbil täcker

Försäkringen gäller vid hyra av fordon på resmål utanför hemorten om den försäkrade betalat fordonshyran till 100 % med kortet. Självriskelimineringsskyddet gäller under hyrtiden, dock längst 90 dagar från avresa från hemmet eller annan plats i Norden där resan påbörjas.

Om det hyrda fordonet blir skadat eller stulet ersätter försäkringen antingen självrisken eller reparationskostnaden, dock högst 12 000 SEK per skada, för ersättningsbar skada på det hyrda fordonet enligt uthyrningsfirmans försäkring.

Fullständiga försäkringsvillkor

Klicka här för att läsa mer om vad som ingår i din kompletterande reseförsäkring och hämta fullständiga försäkringsvillkor. 

re:member flex: Årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 16,24 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 13,78 % utan årsavgift (17,00 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 714 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 810 kr/mån) med årsavgift. Det sammanlagda beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag. 

re:member Mastercard: Ordinarie årsavgift 195 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 16,24 % (2022-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 13,78 % utan årsavgift (15,89 % med årsavgift) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 614 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 801 kr/mån) med årsavgift. Det sammanlagda beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. Läs fullständiga villkor här

Kreditgivare: Entercard Group AB (org. nr. 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.