re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Action-kamera är mer än GoPro och extremsport

Action-kamera har blivit en populär julklapp de senaste åren och det finns mycket utrustning och tillbehör att välja mellan. Marknadsledande GoPro har nämligen fått många spännande utmanare och kamerorna kan användas till mycket mer än att filma extremsporter. Vi har pratat med Japan Photo som är ledande på området och de ger dig de bästa tipsen för köp av actionkamera.

I motsats till vad många kanske tror behöver man inte hålla på med fallskärmshoppning, bungyjump eller snowboardåkning för att ha nytta av en action-kamera. Här ger re:member en sammanfattning om varför en action-kamera är mer än en hjälmkamera.

Action-kamera är till för alla

– Många använder GoPro kamera och andra action-kameror framförallt till att dokumentera händelser i vardagen, säger Thor Håkonsen, campaign manager hos Japan Photo. Han berättar att kamerorna är så små att de utan vidare ryms i väskan eller till och med i fickan.

– Alla modellerna kan filma under vatten och är stöttåliga, vilket gör att de är väldigt bra att ha med på semestern och för att filma bad och strandliv, säger Thor.

Han berättar att action-kamerorna är ett hett julklappstips.

– Action-kamerorna har under de senaste åren varit populära presenter och vi säljer många inför julen, säger han. Kan man tänka sig en bättre present till någon som önskar sig en kamera av hög kvalitet som är lätt att ta med sig och som dessutom är stryktålig?

Spännande utmanare till GoPro

GoPro är utan tvekan marknadsledande när det gäller denna typ av kameror, men har under de senaste åren fått konkurrens från flera andra tillverkare. De populäraste action-kamerorna skiljer sig inte åt nämnvärt när det gäller specifikationerna.

– Modellerna skiljer sig dock åt något med avseende på tillbehör och design. GoPro är den mest kända kameran och har flest kameratillbehör, men även Sony har en väldigt bra action-kamera med en hel del utrustning, säger Thor.

Du kan välja mellan olika funktioner. GoPro Hero6 till exempel, har en inbyggd, avancerad touch-skärm, medan GoPro Hero Session är en liten och enkel action-kamera med stilren design som är enkel att använda.

För dig som vill ha någonting annorlunda och spännande, varför inte testa en 360Fly? Med denna action-kamera kan du filma på olika nya sätt, bland annat göra videoinspelningar i 360 graders vinkel.

Mycket utrustning och tillbehör

Gemensamt för de flesta action-kameror är att de är utrustade med en egen mobil-app och erbjuder möjligheter att ta stillbilder. Tack vare olika fotolägen och fästutrustning kan du ta intressanta bilder ur kreativa vinklar med dessa kameror.

Med mobil-apparna kan du bland annat kolla kameravinklar och göra kamerainställningar på din mobiltelefon. Du har också möjlighet att ladda upp videor och bilder via telefonen, så att du omedelbart kan dela innehållet på nätet.

Inte bara en hjälmkamera

Vilken fästutrustning och vilka tillbehör som följer med beror på vilket märke du väljer. Innan du köper kamera bör du kolla vad som ingår i standardpaketet, men också vilken typ av extrautrustning som finns tillgänglig för just den kameran.

Du kan till exempel skaffa dig en selfiepinneGoPro hjälmfäste, extrautrustning för dykning eller extra fäste till bilkörning för att optimera dina inspelningar.

Kom ihåg att det i slutändan inte är utrustningen som avgör hur bra dina filmer och bilder blir. Med en action-kamera är möjligheterna så stora att det bara är din kreativitet som sätter gränserna.

Därför bör du betala action-kamera med kreditkort

Oavsett om du köper action-kamera på nätet eller i butik, finns det flera anledningar att betala med kreditkort. Med Flex kreditkort från re:member betalar du ingen årsavgift, du får 8 veckors räntefri kredit och kreditgränsen är upp till 100 000 kronor.

Ansök om kreditkort från re:member här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.