bevara-sommarminnen.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Fotobok: Det bästa sättet att bevara dina semesterminnen

Det är alltid med blandade känslor man åker hem från semestern. När man väl är hemma börjar man sakna dagarna på stranden, shoppingen i storstan eller den härliga snön i skidbacken. En fotobok är det bästa sättet att bevara semesterminnena på och det enklaste sättet att visa dem för andra.

Alla resor är unika och bjuder på fantastiska fotomöjligheter – den vackra arkitekturen, den soliga dagen på stranden när barnen byggde sandslott, den fantastiska utsikten från bergstoppen, den roliga händelsen du gärna vill föreviga eller bara den vansinnigt goda middagsupplevelsen du hade på en av restaurangerna.

Minnena du vill visa om och om igen

Direkt efter semestern tar vi gärna fram våra mobiler och skickar runt så att alla ska få se de härliga semesterbilderna. Har du otur finns det någon som klantar sig och startar en ny app när han eller hon ska se på bilderna. När du får tillbaka mobilen går du in i galleriet och försöker hitta bilderna som du ville visa. Hela nöjet är som bortblåst och du känner irritationen växa. Kanske det inte var så kul att visa semesterbilderna trots allt.

Vi lever i en digital värld där våra bilder huvudsakligen finns i mobiler eller datorer och även om detta gör dem väldigt tillgängliga så tittar vi sällan på dem. Genom att skapa en unik fotobok med dina favoritögonblick från semestern kan du se till att minnena inte faller i glömska och får dessutom en snygg bok som passar perfekt att visa för gästerna.

Läs också om vad du bör tänka på innan du köper en kamera här.

Så här designar du din fotobok

Att sätta ihop en fotobok är alltid kul och om du hade tänkt göra en resedagbok börjar planeringen redan innan semestern startar. Tänk igenom vilka motiv och platser du vill ha med och kom ihåg att ta bilder av skyltar och namn på platser ni besöker. På så sätt blir det lättare att veta var bilderna togs.

Innan du börjar fylla sidorna med minnesvärda ögonblick måste du välja format på fotoboken. Du kan välja mellan allt från miniformat till kvadratiskt format och panoramaformat. En liten fotobok är praktisk och enkel att ta med sig men en bok i XXL-format ger mer plats för att kunna visa de bästa semesterögonblicken.

Nu börjar den roliga delen av jobbet och det är dags att ta fram din kreativa sida. Börja med att välja vilka bilder du vill ha med i din fotobok. Genom att använda olika bakgrunder, bildramar och text sätter du enkelt din egen prägel på fotoboken och gör den unik.

Om du oroar dig för att det kommer ta för lång tid att lägga in bilder, texter, bakgrunder och annat kan du istället använda någon av de färdiga mallar som finns. Det enda du behöver göra då är några småjusteringar här och där, sedan är ditt egna mästerverk med minnen klart för tryck.

En personlig present med din egen prägel

En fotobok kan också vara en personlig present som passar bra att ge till någon av dina nära och kära. Kanske någon av dina resekamrater skulle bli förtjust över en fotobok med minnen från resan? Eller varför inte ge dina mor- och farföräldrar ett vackert familjealbum?

Läs mer om hur du kan skapa fantastiska fotopresenter här.

Därför bör du köpa fotobok med kreditkort

Oavsett om du köper fotobok på nätet eller i butik, finns det flera anledningar att betala med kreditkort. Med flex kreditkort från re:member betalar du ingen årsavgift, du får upp till 8 veckors räntefri kredit och kreditgränsen är på upp till 100 000 kronor.

Ansök om flex kreditkort från re:member här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.