re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Fotopresenter: Detta är årets stora trend

Fotopresenter har under de senaste åren varit populära julklappar. Med bästsäljare som fotoböcker och fotomuggar, har det blivit lätt att hitta kreativa och personliga julklappar. re:member har pratat med Japan Photo, experter på fotopresenter, och de ger dig de bästa tipsen till årets julklappar. Nu tar nämligen fotopresenttrenden ett steg vidare och satsar på interiördesign.

– Idag är det möjligt få tryckta bilder på de flesta ytor, förklarar Inger Lise Vereide, marknadschef hos Japan Photo.

Det finns idag en mängd olika fotoprodukter att välja mellan, allt från mobilfodral, servetter och anteckningsböcker till sparbössor, t-shirtar och lunchlådor. Du kan beställa dessa produkter med tryck av dina egna bilder. En av de mest populära presenterna under de senaste åren har varit fotoböcker.

– En Cewe fotobok är nog en av de finaste presenterna, säger Inger Lise. Många använder boken för att skapa ett personligt fotoalbum till familjen med bilder från året som gått. Du kan också till exempel göra ett minnesalbum till dina vänner eller en fotobok från sommarens semester tillsammans med pojkvännen eller flickvännen.

Om du vill vara riktigt kreativ kan du ta vackra naturbilder från dina omgivningar och sedan samla de bästa fotona i en fin fotobok till morfar.

– Det handlar bara om att släppa lös sin kreativitet, säger Inger Lise med ett leende.

Personlig fotopresent i shabby-chic stil

Årets trend pekar i just den riktningen – att vara personlig utan att nödvändigtvis använda de klassiska "julkortsmotiven".

– Stilmässigt har fotopresenter förändrats en del. Beställningarna handlar idag inte bara om bilder på barn och husdjur, berättar Inger Lise. Det nya är att ge allt fler saker i interiören en personlig touch. Ett exempel på detta är fotokuddar. Du kan ge dina kuddar en personlig prägel utan att det behöver bli pråligt eller övertydligt. Till exempel kan du använda en fin landskapsbild från din favoritplats, säger hon.

Hon berättar om en kund som beställde en fotokudde med en bild på en förfallen stuga som betydde mycket för familjen. På så sätt fick de ett inslag i interiören i shabby chic-stil med en personlig innebörd för alla som kände till hela bakgrundshistorien.

– Du kan anpassa presenten så att du får den precis som du vill ha den. Möjligheterna är obegränsade, säger Inger Lise.

Läs även om hur fotokalender är julklappen till den som har allt.

Egna konstverk på väggen

Norska elektronikbranschen röstade för några år sedan fram en fotopresent i större format till årets bildprodukt. Valet föll på interiörbilder. Enligt vad som rapporterats räknar man med att sälja cirka 250 000 bildprodukter i år.

En interiörbild är ett tryck av en egen bild i stort format på olika underlag som du kan hänga upp hemma på väggen.

Du välja ett passande underlag till ditt favoritmotiv. På så sätt får ditt tryck extra djup och ett mer distinkt uttryck. Du kan välja mellan till exempel aluminium, trä, canvas, akryl, skumplatta, alu-platta och självhäftande PVC-folie. Hos Japan Photo kan du också göra fotocanvas och flerdelade väggdekorationer.

Gör julklappen mer personlig

Med så många produkter att välja mellan, blir den stora utmaningen att välja vilken bild du ska välja.

– Många tror kanske att de inte har några passande bilder de kan använda. Men en bild behöver inte se ut som ett klassiskt foto taget av en professionell fotograf, säger Inger Lise.

De flesta av oss har idag en mobiltelefon som vi bär med överallt. Som bekant fungerar dagens mobiltelefoner även som kamera och kvaliteten är numera så bra att man kan knäppa bilder med dem som kan användas till att skapa fotopresenter.

– De mest levande bilderna är dem du själv tar av ögonblick som blir till minnen för livet. Du kan använda vilka bilder du vill, det är du som är bestämmer, säger hon.

– Nyckelorden här är unikt och autentiskt det vill säga någonting som du är ensam om. Så släpp loss din kreativitet!

Smart näthandel

Handlar du julklapparna på nätet slipper du mycket av julstressen i butikerna. Tänk på att det är smart att betala med kreditkort när du handlar på nätet.

Därför bör du betala fotopresenter med kreditkort

Det finns flera anledningar att betala med kreditkort, också när du skal handla fotopresenter. Med Flex kreditkort från re:member betalar du ingen årsavgift, du får 8 veckors räntefri kredit och kreditgränsen är upp till 100 000 kronor. Detta gör att kortet erbjuder en av marknadens högsta kreditgränser, för både små och stora köp.

Ansök om kreditkort från re:member här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.