selfie-guide-del-1-selfie-pinnen.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Selfie-guide del 1 - Så här använder du en Selfiepinne

Ska du ut och resa och vill fånga de fina semesterminnena på ett sätt som gör att du kan se tillbaka på dem i årtionden framöver? Här får du några matnyttiga tips för att du ska lyckas samla de allra bästa upplevelserna på bild.

Såvida du inte är ett fotoproffs och absolut måste ha med dig din DSLR-kamera och andra fototillbehör så är det troligen din smartphone som kommer att agera kamera på din semester. Och troligen har du redan en rad bilder på dig själv lagrade i din mobil – så kallade selfies. Visste du förresten att ordet ”selfie” för första gången användes år 2002 i ett australiensiskt nätforum? 

Användbara tillbehör

Du kan hata dem eller älska dem men de går inte att undvika – bokstavligen. Du kanske själv nån gång har fått en selfiepinne i huvudet i storsstadsvimlet i Madrid eller i Köpenhamn, i skidbacken eller på konserten? I takt med behovet att dokumentera allt vi gör har så har selfiepinnen blivit en allt vanligare syn.

Oavsett vad du tycker om dem så kan du nog erkänna att de kan vara rätt praktiska, för allt behöver inte handla om dig själv även om namnet säger det. Selfiepinnen kan också användas som ett praktiskt verktyg för hög eller låg vinkel eller agera promenadstav på fjällvandringen.

Är du inte helt bekväm med att vandra längs gatorna med en selfiepinne men ändå vill få med mer i bilden än en närbild av ditt ansikte så kan en fjärrutlösare till mobilen vara lösningen. Att gå med armarna uppsträckta och knäppa bilder kan nämligen lätt medföra trötta armar. För att undvika en ostadig kamera i händerna och otydliga bilder så kan du placera mobilen där du vill ha den och med fjärrutlösaren ta en bild från upp till 10 meters avstånd.

Få mer ut av bilderna

Fördelen med en systemkamera är självklart det stora urvalet av objektiv men du kan faktiskt köpa till extra kameralinser till mobilen också! Små linser som du fäster framför kameran på mobilen gör att en helt ny värld öppnar sig för fotografering. De flesta fisheye-linserna ger dig flera möjligheter att välja mellan:

  • Makro - och vidvinkelobjektivet: Används för att ta bilder av små och stora objekt. Med makro kan du ta detaljerade bilder av exempelvis blommorna på den flytande blomstermarknaden i Amsterdam. Väljer du vidvinkel kan du utan problem fotografera hela utsikten från Eiffeltornet i Paris.
  • Fisheye: Med det här snitsiga perspektivet får du en liten bakgrund, stor förgrund och behöver inte en längre arm än den du redan har – du får faktiskt med hela resesällskapet i samma bild.

Handla på webben med ditt re:member-kort

Med ett kreditkort från re:member så kan du enkelt handla din fotoutrustning på webben. Du samlar helt enkelt alla dina inköp på en och samma faktura och har upp till 8 veckors räntefri återbetalningsperiod. I de flesta fall har du fått varan när det är dags att betala. Du väljer sen om du vill betala allt eller dela upp betalningen.

Vill du ha fler bra tips på hur du tar de bästa semesterbilderna?
Glöm inte läsa del två av selfie-guiden!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.