selfie-guide-del-3-generella-tips.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Selfie-guide del 3 - Generella tips

Idag är självporträttet som du tar med din smartphone nästan något som du tar dagligen. Erkänn, du tar i alla fall ett par stycken i veckan? Men vet du hur du ska gå tillväga för att ta en riktigt bra selfie på semestern?

 

Har du redan läst re:members första del av selfie-guiden om bra fototillbehör och den andra delen som avhandlar de bästa redigeringsapparna så är du bra utrustad. Det finns trots allt en del saker som du bör tänka på. Här följer några tips på hur du tar de bästa bilderna.

Tänk på ljusförhållandena

Ljusförhållanden är kanske inte det allra viktigaste när du ska ta en selfie och nio av tio gånger kommer det naturliga ljuset ge de bästa bilderna. Även om mulet väder definitivt ger de bästa bilderna så är det inget man längtar efter när man åker på solsemester. Är du till exempel på weekendresa i Porto och det är starkt solljus så kan det vara ett alternativ att ställa sig i skuggan så att du kan exponera ditt ansikte.

Ljuset från blixten blir ofta för hårt för en bra selfie. Istället för att använda blixt på kvällen eller i ett dåligt upplyst rum så kan ditt resesällskap tända ficklamporna på sina telefoner och hålla dem på en armlängds avstånd för en bättre belysning i din bild.

Tänk på vinklar och ansiktsuttryck

Du har säkert lagt märke till kändisar som alltid vill bli fotograferade från en bestämd vinkel? Gör samma sak – hitta din bästa sida genom att prova dig fram. Vänd på ansiktet, rikta hakan upp eller ner. De flesta föredrar att rikta hakan lite nedåt för att undvika dubbelhakan. Om du ser rakt in i kameran ser det lätt ut som ett passfoto så rikta kameran ovanifrån och vrid lite på huvudet så att din bästa sida kommer fram.

Du kanske vill undvika ansiktsuttryck som ”jag råkade fotografera medan jag försökte låsa upp bilen” och duckface för det är huvudorsaken till att du slutligen står där med över 20 st nästan identiska foton. Ta gärna några tokiga bilder men kom i håg att vi människor dras till glada ansikten så ett leende blir alltid lyckat.

Tänk på bakgrunden

Ja, det är en selfie och det är dig det ska handla om men när du är på semester så är bakgrunden lite viktigare än om du bara ska fotografera dig själv i spegeln. Du vill väl inte komma hem från weekendresan i Riga och sitta med en bild som ser ut att vara tagen hemma i ditt eget badrum? Just det!

Därför finns det tre viktiga saker du bör tänka på. För det första bör bakgrunden du väljer kunna vara ett fotografi i sig själv så se på omgivningarna noga och se till att de är tillräckligt intressanta.Tänk på det gyllene snittet. Om du står lite till sidan om mitten så får du med mer av bakgrunden än om du står i mitten av bilden. Dessutom bör du se till att det inte finns andra oönskade komponenter som stör, som till exempel en lyktstolpe eller ett träd som sticker upp från ditt huvud.

Var kreativ

Du har säkert sett tusentals bilder som dina vänner har delat i sociala medier som Facebook, Snapchat och Instagram. Och de flesta av dem är ganska lika, stämmer inte det? Så varför inte vara lite kreativ och prova något nytt?

Hitta en annorlunda bakgrund, använd fisheyelinsen eller sätt ihop flera bilder för att berätta en historia. Oavsett vad, försök att hitta en ny vinkling för att få de bästa semesterbilderna. Men kom ihåg att det viktigaste är att du själv är nöjd med slutresultatet.

Har du med dig ett re:member kreditkort på resan så samlar du enkelt alla dina inköp på samma faktura. Du har alltid upp till 8 veckors räntefri kredit och kan välja att delbetala beloppet. Och med re:member-appen har du full koll på saldo och transaktioner, oavsett var du befinner dig.

Trevlig resa och lycka till med semesterfotograferingen!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.