selfie-guide-del-4.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Selfie-guide del 4 - Vad bör du undvika?

Nu har du kommit till vägens slut i re:members stora selfie-guide. Nu borde du ha fått en del goda tips om hur du ska göra men i sista delen av denna guide så får du en översikt om saker och ting som du bör undvika om du verkligen vill komma hem med de bästa semesterbilderna.

 

Oavsett om du ska på en weekend med tjejerna eller om du reser på en fotbollsresa till England så kommer du garanterat att ta en hel del bilder -  och kanske en hel del selfies. Tills nu har du fått bra tips på utrustning, bildredigerings-appar som du borde ladda ner och generella tips om hur du ska ta de bästa semesterbilderna.

Undvik att vara i vägen för andra

Lita inte på att låta främlingar ta dina bilder! Inte för att de kommer att springa i väg med din mobil så som de gör i roliga serier men för att även om de är vänliga och säger ja till att ta en bild så tar de en snabb bild eller två utan att bry sig om varken komposition eller om du fångades mitt i en konstig grimas.

Lösningen är självklart att använda en selfiepinne, en såkallad selfiestick. Men även om det kan låta som en bra idé så är det också viktigt att vara medveten om att på flera konsertevenemang, muséer, gallerier och historiska sevärdheter är det förbjudet att använda selfiepinnar - då det lätt kan uppstå olyckor. Undvik därför att använda den där du är i vägen för människor och naturligtvis på ställen där det är förbjudet.

Undvik att förolämpa folk och deras kultur

Det är smart att alltid ha din kamera lättillgänglig för du vet ju aldrig när det perfekta motivet dyker upp. Men när du är på resande fot upplever du många olika kulturer som alla har olika syn när det gäller att bli fotograferade. Medan några gärna poserar så kan andra vägra acceptera att du tar en närbild. Vanlig vett och etikett och respekt för andra människor är det som gäller.

Även om du är i en fantastisk storstad så finns det slumområden där människor inte lever ett lika rikt liv som du. Du bör därför vara väldigt försiktig med att fotografera på ställen där de kan känna sig hotade. Undvik helt enkelt att fotografera människor i utsatta situationer. Och när det kommer till gravplatser och minnesmärken finns det andra sätt att dokumentera detta på än en bild av dig leende.

Sätt inte dig själv i fara

Självklart är det coolt att visa fram en lite annorlunda selfie men vill du verkligen riskera ditt liv för ett par extra ”likes”? Hittills i år har det inträffat hela 16 selfie-olyckor som har slutat med stora skador eller dödsfall. I några av fallen har det handlat om fall från höga höjder, drunkningsolyckor, och försök till att ta bilder med farliga djur såsom björnar eller ormar som har varit orsaken till skadorna.

Därför bör du skippa selfies med påhitt som sätter ditt liv i fara och som den ryska inrikesdepartementskampanjen mot farliga selfies säger: ”Inte ens en miljon likes är värt ditt liv eller din hälsa”.

Känns det nu som att du är bra rustad att ta de bästa semesterbilderna? Glöm heller inte att med ett re:member kreditkort på resan så kan du samla alla dina inköp på en och samma faktura och du har alltid upp till 8 veckors räntefri kredit.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.