5-anledningar-att-cykla-mer.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

5 anledningar att cykla mer

Våren innebär för många att cykelsäsongen äntligen är kommen, i alla fall för de av oss som inte cyklar året runt. När värmen kommer och underlaget blir mer cykelvänligt känns det mer och mer frestande att ta sig en cykeltur, oavsett om det är för träningens skull eller bara för att det är skönt att ta sig en tur.

Här får du fem bra anledningar till varför du bör cykla mer:

 1. Hälsofördelarna 
  Att cykla är en ganska energikrävande aktivitet som gör att du bland annat bränner fett vilket gör cyklingen till en bra träningsform för alla som vill gå ner i vikt lagom till sommaren eller för hälsans skull. Samtidigt tränar du också hjärtat, musklerna och skelettet. Ökad styrka och uthållighet är andra positiva effekter.

 2. Hjärnan fungerar bättre 
  Att sätta sig på sadeln och trampa ger ett bättre blodflöde i både kropp och hjärna, vilket gör att du tänker bättre samt känner dig mer vaken och alert även efter cykelturen.

 3. Lyckohormoner 
  När du cyklar eller ägnar dig åt någon annan fysisk aktivitet utsöndrar kroppen endorfiner. Om du cyklar i bra tempo och blir svettig infinner sig ofta en känsla av tillfredsställelse eller till och med lycka vilket framkallas av de endorfiner som kroppen producerar. Detta ger cykelturen en extra positiv dimension som sitter i även efter cykelturen. Du blir gladare och får mer energi.

 4. Natur- och kulturupplevelser 
  En av de största fördelarna med cykling jämfört med andra träningsformer är de naturupplevelser och som du får på köpet. Oavsett om du cyklar i stan, på cykelbanor i urbana områden, längs landsvägen eller i terrängen är du hela tiden omgiven av både natur och kultur. Och även om du inte ligger i hårdträning utan håller ett måttligt tempo, kommer cyklingen dig till godo i form av flera goda effekter.

  Läs också våra goda träningstips här.

 5. Bra självkänsla 
  När du gör något som får dig att må bra leder det också till bättre självkänsla, dels för att du tagit dig i kragen och kommit till skott och dels för ovan nämnda positiva effekter – det vill säga bättre hälsa, positiv påverkan på tänkande och hjärna och liknande. Det finns ingen anledning att inte ge din självkänsla en liten ”boost” – det är bara att hoppa upp på cykeln och trampa iväg!

Kom igång med en ny cykel

Vad du än vill använda din cykel till är det viktigt att den uppfyller dina krav på funktion och kvalitet. Ett re:member flex kreditkort kan i många fall ge dig flera bra erbjudanden på cykel och cykeltillbehör via förmånsprogrammet re:member reward. Du får upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker och när du sparar pengar på dina inköp med hjälp av kreditkortet blir det mer pengar över till ditt cykelköp. Observera att rabatten inte inkluderar moms eller frakt. 

Du kan ansöka om kreditkort med upp till 100 000 kronors kreditgräns. Du kan enkelt ladda ner re:member-appen där du alltid har total kontroll på ditt saldo och dina transaktioner. Om du inte har något re:member-kort kan du ansöka om ett här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.