hitta-en-annorlunda-fritidsaktivitet.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Få ett rikare liv med en annorlunda fritidsaktivitet

Många arbetar långa timmar och kommer sedan hem till ännu mer sysslor. Det händer inte bara i Sverige, du hittar samma scenario vart du än vänder dig i världen. När du väl har lite ledig tid så är det lätt hänt att du inte vet vad du ska göra. Att ha en hobby som får dig att slappna av samtidigt som det är kul är guld värt. Vi har tagit fram en lista på några annorlunda fritidssysslor för dig som vill ha lite inspiration.

Bågskytte

Det finns något speciellt med att få sin pil att träffa mitt i prick. Bågskytte kommer i flera olika former, precis som själva bågarna. Det finns utövare som exempelvis tränar och tävlar i bågskytte och så finns det även utövare som bara älskar att skjuta med bågen. I bågskyttevärlden är alla välkomna helt enkelt, oavsett hur duktig du är. Det som gör bågskytte speciellt är att det först och främst är en teknisk idrott som bygger på att du använder dig av rätt teknik när du skjuter med bågen. Styrka spelar alltså inte sbå stor roll här. Det innebär även att personer som har någon form av funktionsnedsättning också kan tävla på samma villkor som de andra. Om du vill prova på bågskytte så finns det gott om föreningar att besöka. Du kan även gå in på bågskytteföreningens egen hemsida för att läsa mer där.

Drönarracing

Ett sätt att underhålla sig själv i flera timmar är att flyga med en drönare. Det finns olika typer av drönare och de kommer även i många olika prisklasser. Några av de lite dyrare drönarna kommer utrustade med kamera. Det är framförallt dessa som används för drönarracing. Kameran låter nämligen föraren styra sin drönare som om det vore ett vanligt fordon. De små helikopterliknande drönarna kan flyga hiskeligt fort och manövrera sig igenom skarpa svängar och små utrymmen. Naturligtvis behöver du inte tävla med din drönare om du inte vill, att bara utforska världen eller det närliggande området från ovan räcker oftast för de flesta.

Även om våra tips på fritidsaktivitet är bra och roliga så kommer de inte att passa för alla. I slutändan så är det bara du själv som vet vad du tycker om att göra. Om du inte kan komma på ett roligt tidsfördriv som du kan göra själv så kan du alltid börja se dig omkring efter aktiviteter som du kan göra tillsammans med andra. Många gånger så är det själva gemenskapen som gör aktiviteten så härlig.

Finansiera din hobby med re:member

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra så kan du alltid använda dig av ett av våra kreditkort för att betala din hobby. Vill du använda dig av det bästa kreditkortet så har vi flera riktigt bra kreditkort för dig att välja mellan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.