goda-rad-kopa-bil.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Ska du köpa bil? Här är några goda råd

Om du ska köpa bil, begagnad eller ny, finns det några fällor som är lätta att fastna i. De flesta av dem kan du undvika genom att följa denna checklista:

 1. Undersök andrahandsvärdet på din gamla bil noggrant, så att du får vad den faktiskt är värd. Låt dig inte luras av bilförsäljare som försöker få dig att byta in bilen till underpris.
 2. Köp bil av en seriös säljare eller ta med dig någon du känner som har kunskap och som vet hur man hittar eventuella fel på en begagnad bil. Även om bilen ser fin ut på utsidan kan det dölja sig många fel och brister som man inte ser med blotta ögat.
 3. Provkör den bil du funderar på att köpa – och hoppa absolut inte över denna punkt. En provkörning kan avslöja misstänkta ljud och saker som inte fungerar, såväl utvändigt som invändigt.

Kolla att bilen uppfyller dessa krav:

 • att fordonsskatten är betald

 • att bilen har fått regelbunden service och att defekta delar har bytts ut

 • att bilen är besiktigad

 • att det är den faktiska ägaren av bilen som säljer den

 • att bilen inte är pantsatt

 • att bilens kilometerantal är rimligt i förhållande till priset och att det är korrekt

 1. Om du ska köpa en begagnad bil kan du undvika eventuella problem genom att kräva att bilen ska genomgå till exempel en Bildiagnos hos Bilprovningen innan du ingår avtal om att köpa bilen. Det är bättre att dra sig ur affären i ett tidigt skede än att få en bil som kostar mycket mer än vad du hade tänkt på grund av fel och brister som säljaren inte informerat dig om. Om säljaren vägrar att genomföra testet är detta högst sannolikt ett säkert tecken på att du borde avbryta affären på en gång.
 2. Tänk på att du har större rättigheter om du köper din begagnade bil från en bilhandlare än om du köper den av en privatperson.
 3. Skriv alltid kontrakt när du ska köpa bil.
 4. Punkterna ovan gäller även om du köper bil från en bilhandlare. Ta reda på om bilen har använts som demobil eller om den har några kända fel och brister. Säljaren är skyldig att svara på dina frågor.
 5. Kom ihåg att också ska vara kritisk till säljare som är mer intresserade av sin egen provision än av att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen.
 6. Be om en finansieringsplan som är översiktlig och anpassad efter just din ekonomi. Låt dig inte övertalas att köpa en bil som är dyrare än vad du har råd med.

Läs även om 5 viktiga saker att tänka på när du ska  sälja din bil här.

Köpa bil? Få fördelar när du ska köpa bilutrustning med re:member

Om du ska köpa bil kommer du, oavsett om den är splitterny eller begagnad, förr eller senare att behöva byta ut eller justera vissa delar, lämna in bilen på service, köpa nya däck och så vidare. Ett re:member flex från re:member kan i många fall ge dig flera bra erbjudanden via förmånsprogrammet re:member reward. Du får upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker och när du sparar pengar på dina inköp med hjälp av kreditkortet blir det mer pengar över till ditt bilköp.

Ansök om kreditkort från re:member här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.