pask-i-oslo.jpg
Trygghet på resan

Det finns en mängd olika försäkringar till ditt kort, har du valt dina?

Läs mer 

Fira påsk i Oslo!

Det finns mycket att se och upptäcka i Oslo och under påsken får staden en alldeles speciell atmosfär. Vandra runt, le mot vårsolen och ta del av alla sevärdheter. Här kommer en liten guide för dig som funderar på att fira påsk i Oslo.

Var i världen hittar man en hoppbacke nästan mitt i stan? I Oslo förstås. Med sin kombination av storstads- och fritidsliv är Oslo verkligen en annorlunda huvudstad. Stadskärnan utvecklas i rasande fart, inte minst på kulturområdet. Operahuset är känt för sin enastående arkitektur och får snart sällskap av flera viktiga byggnader, såsom det nya stadsbiblioteket och nya Munchmuseet. Här följer några tips för en lyckad påsk i Oslo.

Läs vår stadsguide till Oslo här.

Aktiviteter inför en påsk i Oslo

  • På halvön Bygdöy hittar du vackra parker och flera kungliga byggnader som Bygdöy Kongsgård och Oscarshalls slott. Här finns även många av stadens museer, bl.a. Vikingaskeppsmuseet (Vikingskipshuset), Kon-Tiki museet och Norsk Folkemuseum, som alla har öppet under påsken.  

  • Om du vill ha en riktigt exotisk påskupplevelse rekommenderas en tur till Oslo Reptilpark som är öppet varje dag under påsken. På St. Olavsgate 2 kan du uppleva reptiler på nära håll, se när krokodiler och silkesapor matas och hälsa på pytonormar.

  • Även om en påsk i Oslo inte precis är någon sol- och badsemester kan det vara skönt med en simtur. En kort resa med pendeltåget från Oslo hittar du Drammensbadet och Risenga simhall i Asker. Här kan hela familjen roa sig med vattenrutschbanor och jacuzzibad.

  • Är du sugen på att åka skidor trots att du är på stadssemester kan du bege dig till Oslo Vinterpark. Här är det fullt program hela påsken. Ha kul i backarna, njut av vårsolen och avsluta dagen med afterski.

Här är det öppet i Oslo under påsken

Även om många av Osloborna drar till ”hytten” och en av fem norrmän reser utomlands är det ändå full fart i den norska huvudstaden under påskledigheten. Här är våra bästa restaurangtips:

  • Ekebergrestauranten har öppet kl. 11 – 23 på påskafton och kl. 12 – 21 under övriga dagar under påsken. Från den stora uteserveringen har du en fantastisk panoramautsikt över Oslofjorden.

  • Grefsenkollen restaurant serverar lunch, kaffe och bakverk under hela påsken. Från denna mysiga, ombyggda skidstuga har du utsikt över hela Oslo.

  • Lorry är en mysig restaurang bakom slottet med klassisk engelsk inredning i mörka träslag och mässing. Här hittar du kanske Oslos största utbud av öl.

  • Mathallen erbjuder trevliga påskaktiviteter för både stora och små och har öppet till och med påskafton.

Ta dig runt i Oslo 

Om du lämnat bilen hemma rekommenderar vi att du köper ett Oslo Pass. Då får du åka obegränsat på spårvagn, buss, tunnelbana, tåg och färjor. Med kortet får du dessutom gratis inträde till många av stadens museer. Perfekt för weekendresan!

Finansiera din påsk i Oslo

re:member flex är vårt populäraste kredikort. Kortet har ingen årsavgift och du har upp till åtta veckors räntefri kredit. Det innebär att om du betalar hela beloppet när du får fakturan så tillkommer ingen ränta. Att ansöka är enkelt och du kan ansöka om att få en kredit på mellan 5 000 – 50 000 kr. Toppenbra om du vill köpa en resa och betala i efterhand!

Ansök om kreditkortet re:member flex här 

Trevlig resa till Oslo!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.