pask-i-spanien-familj.jpg
Din PIN-kod

Du vet väl om att du kan välja din egen PIN-kod? 

Läs mer

Fira påsk i Spanien!

Är du en av alla svenskar som inte vill vänta på sommarvärmen och därför passar på att resa söderut under påskledigheten? Här är några tips inför påskresan.

2019 infaller påskhelgen den 19-22 april och skolorna har påsklov 15-18:e april (vecka 16). Men var någonstans är det varmt den tiden på året? Vårt tips är att fira påsken i Spanien!

Res till värmen - fira påsk i Spanien

I början av april har vårvärmen nått stora delar av Europa. Föredrar du ett resmål där det inte är allt för varmt och tycker att svenska sommartemperaturer är lagom har du många destinationer att välja mellan.

Kanarieöarna har ett behagligt klimat året runt. Varmast är det på Gran Canaria som har en genomsnittstemperatur på ca 22 grader i april – perfekt för dig som vill byta ut skidor och varm choklad mot sol och bad.

Kanarieöarna är dessutom ett bra resmål för barnfamiljer. Här finns mängder av familjehotell med barnpooler, lekplatser, barnklubbar och aktiviteter för hela familjen.

Påsklov på den spanska solkusten

Spanska fastlandet är också populärt för svenska påskfirare. Den spanska solkusten, Costa del Sol, har hela 300 soldagar per år! Visste du att Costa del Sols huvudstad Malaga är Pablo Picassos födelsestad? Om du vill ha en paus från strandlivet och är sugen på lite kultur kan du besöka Museo Picasso och se 200 av hans verk. Sedan museet invigdes 2003 har det varit ett av Spaniens mest populära turistmål och det är definitivt värt ett besök. I Malaga är citykärnan förhållandevis liten och det finns även en hel del andra sevärdheter inom promenadavstånd.

Resa längre? Fira påsk i Thailand

Skulle du vilja vidga vyerna finns det flera andra resmål som är populära under påsken. Om du åker till det asiatiska paradiset Thailand under påsken får du garanterat njuta av sol och värme och kan anpassa semestern precis efter dina egna önskemål.

Om du beställer flyg och hotell separat kan du hitta toppenbra boenden till låga priser. Vad sägs om några fantastiska dagar på resorten The Pe La i Phuket? Hotellet ligger bara några hundra meter från stranden och har dessutom två jättefina pooler.

Andra exotiska resmål

Andra populära resmål för svenskar som väljer att ta långledigt under påsken är Florida, Mexico och Cuba. Även Dubai, den största staden i Förenade Arabemiraten, är med på listan, vilket inte är så underligt med tanke på allt som staden har att bjuda på.  

Dubai är en ultramodern stad och arkitekturen, maten, musiken och livsstilen är tydligt präglad av den arabiska kulturen. Shoppingutbudet i stadens köpcentrum är minst sagt enormt. Dubai Mall, världens största shoppinggalleria, bjuder dessutom på en hel aktiviteter. Här finns allt ifrån spelpark och skridskorink till spektakulära Dubai Aquarium och Under Water Zoo. I gallerian kan du också köpa biljetter till Burj Khalifa, världens högsta skyskrapa, som ligger intill. En resa till Dubai blir inte komplett utan en ökensafari. Prova fyrhjuling, offroad-hyrbil eller ta en tur på kamelryggen.

Finansiera påsken i Spanien

re:member flex är vårt populäraste kredikort. Kreditkortet har ingen årsavgift och du har upp till åtta veckors räntefri kredit. Det innebär att om du betalar hela beloppet när du får fakturan så tillkommer ingen ränta. Att ansöka är enkelt och du kan ansöka om att få en kreditgräns på mellan 5 000 – 50 000 kr. Toppenbra om du vill köpa en resa och betala i efterhand!

Ansök om kreditkortet re:member flex här.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.