pask-i-sverige.jpg
Betalningsfri månad

Visste du att du kan få två betalningsfria månader per år?

Läs mer 

Påsk i Sverige: Tips till dig som ska fira påsk hemma

Enligt en undersökning från Resfeber firar fem av sex svenskar påsk i Sverige. Är du en av dem? Här är våra bästa tips för en lyckad påskhelg.  

Fira påsk i Sverige? Dra till fjälls!

För många är det tradition att åka till fjällen under påsklovet om man ska fira påsk i Sverige. Hela två miljoner svenskar åker utförsåkning varje år. Att gå på tur på nyvallade skidor och ta en paus med en kopp varm choklad i vårsolen är heller inte att förakta. Och känslan när man tagit av sig pjäxorna och tänt en brasa i stugan efter en lång dag på skidor är rent utav himmelsk.    

  • Sällskapspel är ett självklart inslag under påsken. Trivial Pursuit, Yatzy och Monopol är klassiker vi aldrig tröttnar på. För att inte tala om den gamla hederliga kortleken.

  • På senare år har det blivit en tradition att läsa en kriminalroman till påsk. Traditionen lär ha kommit ifrån Norge, där det även visas deckare på TV runt påsken.

  • Har ni barnen med er till fjällen kan ni skapa påskstämning genom att måla påskägg, rita kycklingar eller göra smycken och armband med påskmotiv.

  • Göra eget påskgodis är jättekul. Vem kan göra de sötaste marsipanfigurerna?

Spännande resmål i påsk  

Det kan tyckas som att de flesta svenskar åker utomlands eller till fjällen under påsken, men det är långt ifrån sanningen. De allra flesta kopplar av hemma och tar en fika i vårsolen eller gör en tur till sommarstugan och möter våren där.

Har du bestämt dig för att inte resa utomlands eller till fjällen i påsk finns det mycket annat att göra om du firar påsk i Sverige. Oavsett vilken stad i Sverige du befinner dig i eller åker till i påsk finns det säkert något kul du kan hitta på. Om du åker till Stockholm kan du till exempel besöka Vasamuseet, utforska och prova på spännande experiment på Tom Tits Experiment, rocka loss på ABBA-museet, påskpyssla på Skansen eller promenera i Gamla Stan.    

Ska du fira påsken tillsammans med barnen kan ni göra en utflykt till någon av Sveriges alla 4H-gårdar. Här får ni se hur arbetet går till på en traditionell bondgård och träffa kor, grisar, får, hästar, kaniner, höns och ankor.

Läs vår stora guide om påskpyssel för barn här.

 

Behöver du extra pengar i påsk?

re:member flex är vårt populäraste kreditkort. Kortet har ingen årsavgift och du har upp till åtta veckors räntefri kredit. Det innebär att om du betalar hela beloppet när du får fakturan så tillkommer ingen ränta. Att ansöka är enkelt och du kan ansöka om att få en kredit på mellan 5 000 – 50 000 kr.

Ansök om kreditkortet re:member flex här.

Glad påsk i Sverige!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.