resa-i-pask.jpg
Är du rätt försäkrad?

Det finns en mängd olika försäkringar till ditt kort, har du valt dina?

Läs mer 

Resa i påsk? Fira ditt påsklov utomlands

Känns staden tom under påsklovet? Det beror i så fall på att påsklovet är en av årets allra största reseperioder. Många åker till fjällen, andra gör första turen till sommarstugan och en av sex svenskar passar på att resa utomlands under påsken. Läs våra bästa tips till dig som ska resa utomlands i påsk.

Res till värmen i påsk

Är du som många andra trött på snö och kyla och längtar efter att resa till sol och värme på påsklovet? I april är det fortfarande för kallt för sol och bad runt Medelhavet, men Kanarieöarna funkar alltid. Gran Canaria har länge varit svenskarnas favoritresmål och kommer förmodligen vara det även i år.

Gran Canaria är den tredje största ön av de tretton öarna i den spanska ögruppen Kanarieöarna. Här är klimatet väldigt stabilt året om, även om öborna själva tycker att det är lite väl varmt på sommaren. I april är dock medeltemperaturen sköna 23 grader, som en bra svensk sommar med andra ord. Sola, bada och promenera längs de kilometerlånga sandstränderna på dagarna och ät gott på en mysig restaurang framåt kvällen. Semesterkänsla i kubik!

Läs mer om att fira påsk i Spanien här.

Res på storstadssemester i påsk

Att sätta sig på ett flygplan och festa loss i en storstad över en weekend är populärt året om och allt fler väljer även att resa i påsk till någon av Europas storstäder.

  • London

Det råder inget tvivel om att London är svenskarnas favoritstad. Det är jättebilligt att flyga hit och om man inte är allt för kräsen går det att hitta ett hyfsat hotell utan att ruinera sig. Fotbollsresa med grabbarna, shoppingresa med väninnorna, en romantisk weekendresa eller en liten familjesemester – det finns många anledningar att resa till London. Och staden har enormt mycket att erbjuda också under ett påsklov!

  • Köpenhamn

Vår vanligaste utlandsresa går till Danmark och Köpenhamn. Den danska huvudstaden är så mycket mer än bara Den lilla sjöjungfrun, Ströget och Tivoli. Själva centrum är inte stort och det är lätt att ta sig runt till fots. När det är lunchdags är matmarknaden Papirön det rätta stället att bege sig till. Här hittar du långa rader av food trucks och mikrobryggerier. Annars kan du göra som Köpenhamnsborna själva – dvs. cykla. Det finns mer än 35 mil cykelvägar i staden och cykel finns att hyra lite varstans för 75 kronor för en dag.

  • Barcelona

Väljer ni at fira påsklov i Barcelona blir ni inte besvikne, oavsett om du är intresserad av kultur, shopping eller nöjesliv. Vandra runt bland mysiga gränder och butiker i de gotiska kvarteren, käka tapas och se Gaudis fantastiska byggnader. Barcelona är också känt för sitt nöjesliv och många klubbar där det dansas till solen går upp. Gillar du fotboll, kolla spelschemat på Camp Nou. Har du tur kan du se MSN briljera live.

  • Prag

Med sina stenbelagda gator, gyllene tak, mysiga gränder och unika atmosfär är Prag en av Europas vackraste städer. Denna kulturstad är känd för sin imponerande arkitektur och spännande historia. Om ni ska resa i påsk, kan det också vara bra att veta att Prag också är förvånansvärt billigt. Njut av tjeckisk husmanskost på någon av stadens otaliga restauranger och ölstugor, shoppa på den myllrande marknaden i Holesovice och avsluta dagen med att gå på rock- eller jazzklubb. Passa också på att besöka ett spa när du besöker Prag, det blir garanterat pricken över i:et på din stadssemester.

  • Dubai

Kombinationen av storstad, sol och stränder gör att många resesugna svenskar väljer att åka till Dubai på påsklov. Med den relativt korta flygtiden passar Förenade Arabemiratens största stad både för en långhelg och för en längre vistelse. Det är kanske inte så överraskande att Dubai ständigt ökar i popularitet, för här kan du njuta av allt från sol och värme till fantastisk shopping och en mängd olika utflykter och aktiviteter. Visste du att världens enda 7-stjärniga hotell finns i Dubai?

Betala ditt påsklov utomlands med kreditkort

Om du har ett kreditkort från re:member som är knutet till Mastercard kan du använda det på över hela världen, inget annat kort har bättre täckning. Årsavgiften är 0 kronor första året och betalar du hela fakturan som kommer inom åtta veckor sedan du bokat resan tillkommer ingen ränta.

re:member flex är vårt populäraste kredikort. Kortet har ingen årsavgift och du har upp till åtta veckors räntefri kredit. Det innebär att om du betalar hela beloppet när du får fakturan så tillkommer ingen ränta. Att ansöka är enkelt och du kan ansöka om en kredit mellan 5 000 – 50 000 kronor. Toppenbra om du vill köpa en resa och betala i efterhand!

Ansök om kreditkortet re:member flex här 

Trevlig resa och glad påsk!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.