tips-pask-for-barn.jpg
Delbetala med kortet

Logga in på Mina Sidor för att lägga upp en räntefri delbetalning. 

Läs mer

Påskpyssel för barn ute och inne – här är våra bästa tips

Påsken är den perfekta helgen att göra något kul tillsammans med barnen. Oavsett om ni åker till fjällen eller stannar hemma så finns det massor med påskpyssel för barn att välja mellan.

I mitten av april är våren förhoppningsvis på gång och dagarna är både längre och ljusare. Därför är påsken en toppenbra tid för utomhusaktiviteter. Gå på påskäggsjakt, åk skidor, vandra i skogen eller gör utflykter till nya spännande platser för både stora och små.

Påskpyssel för barn utomhus

Även om påsken infaller i april 2022, 14 – 18 april, kan det fortfarande vara snö på många platser i Sverige. Varför inte ta med barnen på en skidtur med kexchoklad, apelsin och varm choklad? Eller gå en promenad i skogen och plocka videung. Oavsett om det är skidföre eller inte kan det vara bra att ha en lista på påskpyssel du kan göra med barnen i påsk:

 • Gå på upptäcktsfärd
  Plocka kottar, stenar och kvistar som barnen kan skapa något kreativt med. Eller varför inte gå på fotosafari? Låt barnen ta foton av alla spännande föremål de hittar. Skriv ut, klipp, klistra och häng upp den färdiga fotokonsten på väggen.

 • Påsktipspromenad
  Gör en tipspromenad med roliga utmaningar och aktiviteter. Det blir garanterad en hit för både barn och vuxna. Ett annat kul alternativ är att göra en skattkarta och låta barnen leta efter de gömda påskäggen.

 • Arrangera en påskskidtävling
  Gör en egen skidtävling eller hoppbacke och bjud in barnen i grannskapet att vara med. Om du vill vara riktigt seriös kan du göra startnummer till varje deltagare, start- och målområde, diplom och priser. Startar du traditionen nu kommer revanschlusten hos de tävlande vara stor redan nästa år.

 • Besök en 4H-gård 
  Runtom i Sverige finns det 4H-gårdar som erbjuder roliga aktiviteter. Låt barnen få träffa djuren på gården och ta med matsäck, eller hitta en passande grillplats där ni kan grilla korv och marshmallows.

Påskpyssel för barn inomhus

Skulle det vara ruskväder, finns det massor av roliga saker man kan hitta på inomhus.

Kommer du ihåg hur kul det var att bygga en koja av stolar, filtar och kuddar inomhus när du var liten? Idag har barn betydligt mer leksaker och spel att roa sig med, men de gamla klassikerna är alltid lika aktuella. Ta del i barnens lek och bygg en mysig koja där ni kan mumsa på godiset i påskägget. En kopp varm choklad är inte heller fel.

Här är några fler tips på påskpyssel för barn inomhus:

 • Spela sällskapsspel
  Kortspel, brädspel, pussel och yatzy är roligt för både stora och små och kräver ingen planering. Klassiska kortspel som vändåtta eller finns i sjön kan spelas med två eller fler deltagare. Klassiska brädspel som kinaschack och svälta räv är också kul. Sedan finns det förstås massor av nya roliga sällskapsspel att testa.

 • Påskquiz
  Arrangera en quizkväll för hela familjen. Duka fram snacks och saft. Frågorna kan du hitta på nätet. Och kanske ett kul pris till vinnaren?

 • Laga mat och måla ägg tillsammans
  Under påskhelgen bör man förstås unna sig något extra gott. Låt barnen vara med i köket och gör det till en familjeaktivitet. Måla ägg är hur kul som helst och här är det bara fantasin som sätter gränser.

 • Se en film tillsammans
  Kryp upp i soffan, sätt fram påskägget och sätt på en mysig familjefilm.

 • Besök släkt och vänner
  I veckorna har man sällan tid att umgås med dem man gillar mest, ta med dig ungarna och åk på besök.

Utlandsresa med barnen i påsk

Många passar på att resa utomlands under påsklovet med hela familjen och det finns massor av resor att välja mellan. I april börjar det bli varmt i södra Europa, särskilt runt Medelhavet. Malaga är känt för sin spektakulära påskparad och Kanarieöarna är en favorit för många svenskar.

Finansiera resan

re:member flex är vårt populäraste kredikort. Kortet har ingen årsavgift och du har upp till åtta veckors räntefri kredit. Det innebär att om du betalar hela beloppet när du får fakturan så tillkommer ingen ränta. Att ansöka är enkelt och du kan ansöka om en kredit mellan 5 000 – 50 000 kronor. Toppenbra om du vill köpa en resa och betala i efterhand!

Ansök om kreditkortet re:member flex här 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.