spelkonsoler-for-olika-tillfallen.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Spelkonsoler – Vilken konsol passar vid vilket tillfälle

När det kommer till spelkonsoler så finns det flera att välja mellan och även om de har många likheter så finns det ändå egenskaper som skiljer dessa åt. De vanligaste spelkonsoler idag är Xbox, Playstation och Nintendo, åtminstone om man bortser från sin dator som en spelkonsol. Vad är det som skiljer dessa åt och under vilka tillfällen passar det olika konsolerna bäst?

Xbox och Playstation

Två företag som länge har varit på toppen av spelkonsolsbranschen är Microsoft med sitt Xbox och Sony med sitt Playstation. De senaste versionerna av deras spelkonsoler, Xbox One och Playstation 4, är inte bara de mest kraftfulla spelkonsolerna på marknaden. Dessa två giganter har även det största utbudet av spelkonsoler på marknaden med flera exklusiva titlar bundna till de olika spelkonsolerna. 

Den stora skillnaden mellan Xbox One och Playstation 4 är att PS4 är en renodlad spelkonsol med fokus på spelandet och på att visa upp sitt spelande på nätet. Xbox One är en spelkonsol med fokus på att vara ett mediacenter. Microsoft vill helt enkelt att du ska använda ditt Xbox One för mer än bara spelandet, som exempelvis tv-tittande, filmer, musik och att surfa på nätet. Bägge spelkonsolerna fungerar naturligtvis bra om du bara vill spela spel. Dessa spelkonsoler är med andra ord perfekta för de som älskar att spela tv-spel och vill kunna spela de senaste och bästa spelen.

Nintendo Wii U

Nintendo var en gång i tiden tv-spelsmarknadens stora ledare. Många av världens mest sålda spel kommer från det japanska företaget. Idag är de inte riktigt lika stora som de en gång var och den ledande rollen inom tv-spelen har övertagits av Xbox och Playstation.

Nintendos senaste spelkonsol heter Wii U och är på många sätt helt olikt Microsofts och Sonys spelkonsoler. Först och främst har du Wii U kontrollen, en stor kontroll med en touchskärm i mitten. Skärmen gör att du kan interagera med spelet på ett helt annat sätt. Dessutom så kan du även använda "Wii Nunchuck" kontrollen och ett flertal andra typer av kontroller, en stor skillnad gentemot Xbox och Playstation som inte har så många olika kontroller. 

När det kommer till spelutbudet så är det lite mer begränsat. Det beror framförallt på att både Xbox One och Playstation 4 har väsentligt bättre hårdvara. För att kompensera för detta har Nintendo lagt mycket krut på att utveckla spel som flera kan spela tillsammans. Här skiner verkligen Nintendos spelutbud med titlar som Smash Bros, Mario Kart och Splatoon. Samtliga av dessa spel är otroligt underhållande för flera spelare att spela samtidigt. 

Nintendos Wii U passar med andra ord utmärkt för dig som vill kunna spela med vänner och ha kul. Det är lätt att komma igång och de flesta känner dessutom igen sig i de klassiska spelen och karaktärerna.

Datorn – den ultimata spelkonsolen?

Att spela spel på datorn har flera fördelar gentemot spelkonsoler. Du har det allra största spelutbudet och möjlighet att utan problem spela gamla spel, något som inte går att göra på varken Xbox eller Playstation. Det är även datorn som ligger i framkant när det kommer till hårdvara och teknisk utveckling.

En riktigt bra dator kan bli en dyrare historia än spelkonsolerna, speciellt om du vill ha den bästa grafiken när du spelar. En nackdel är att det är svårare att få fler än en person att spela på samma dator samtidigt. Det är möjligt att koppla in sin dator till tv-skärmen och koppla in kontroller men det är betydligt enklare att köpa en spelkonsol från första början.

Köp din spelkonsol när den är billig

Det finns perioder då spelkonsolerna är lite billigare än vanligt. Då kan det vara ett bra läge att slå till, speciellt om du dessutom vill kunna köpa de olika tv-spelen du spanat in. Ett sätt att alltid kunna utnyttja ett erbjudande innan det går ut är genom att använda ditt kreditkort. På så sätt kan du bland annat dela upp betalningen på flera tillfällen.

Om du betalar med ett kreditkort så är det alltid smart att kolla igenom och jämföra kreditkorts ränta. På så sätt ser du vad din månadskostnad med kreditkortet blir. Läs mer och ansök om ett kreditkort från re:member här.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.