traning-utomhus.jpg
re:member kreditkort

Har du inte redan ett re:member-kort?

Ansök här

Träning utomhus - Träning utan gymkort

Det finns fördelar med att träna på ett gym. Först och främst så har du tillgång till många olika typer av maskiner, stora och rymliga lokaler och framförallt så är du där med bara ett syfte i åtanke: att träna. När du är ute i naturen är du däremot inte bunden till en plats och de maskiner du har nära dig. Istället så är det frihet och frisk luft som välkomnar dig när du tar ditt första steg ut ur ditt hem. Så länge som du har bestämt dig och är lite disciplinerad så kan träning utomhus vare minst lika bra som träning på gymmet. Vi hjälper dig att ta dina första steg mot en mer träning utomhus.

Klä dig rätt inför träning utomhus

Att ha på sig rätt kläder är det första du bör fokusera på om du ska träna utomhus. Många gånger så duger samma kläder som du använder när du besöker gymmet men räkna med att det någon gång kommer att vara kallare, blötare och blåsigare. Det finns kläder som tillåter dig att träna utomhus även när vädret är lite hårdare. Se till att du klär dig i flera lager för att behålla värmen så bra som möjligt. Kläder för friluftsliv brukar ofta vara både flexibla och ge ett bra skydd mot vädrets makter.

Läs mer om sportkläder online här.

Börja utforska och se möjligheterna

Träning utomhus handlar mycket om att använda sig av det som finns i din närhet på ett nytt sätt. Utnyttja allt du har omkring dig som exempelvis trappor, träd, grenar, uppförsbackar, bänkar och så vidare. Allt handlar om att pressa kroppen. Du kan enkelt göra armhävningar, dips och grodhopp vart du än är. Behöver du mer vikt så kan det vara värt att ta med sig en ryggsäck. Då kan du ta med dig vatten och eventuellt vikter eller motståndsband. Ett tips är att linda in de hårda vikterna i en handduk så att de inte känns lika hårda mot kroppen. Dina träningstillbehör kan du handla med ditt kreditkort från re:member.

Det finns något speciellt med träning utomhus

När du arbetar hårt med att ta dig uppför en backe eller springer genom en vacker skog med vinden som följeslagare så kommer du säkerligen, precis som många andra före dig, att känna dig gladare och positivare. Det handlar inte bara om att träning i sig får dig att må bra. Enligt undersökningar från Europeiska Centret för Miljö och Hälsa (ECEHH) så gör träning utomhus att du mår bättre, blir gladare och känner dig mer positiv jämfört med att gå till ett gym.

Du är inte bunden till naturen

Det är fullt möjligt att utföra all sin träning utomhus, men det betyder inte att du alltid behöver träna ute i naturen. Ibland är det till och med inte rekommenderat, som vid kraftiga oväder eller om det är halt på vägarna. Speciellt halt vägunderlag gör att du utsätter dig för risker om du tränar utomhus och dessutom har på dig hörlurar för att lyssna på musik. Inomhusträningen, antingen hemma eller på ett gym, passar som ett utmärkt komplement till att träna i naturen. När vädret väl klarnat upp så är det lätt att återgå till friheten och de friska vindarna igen.

Få rabatt på träningstillbehören

Behöver du nya träningskläder, en ny vattenflaska eller kanske några vikter? re:member reward är ett förmånsprogram för dig som har ett re:member flex eller re:member Mastercard kreditkort. Du får upp till 25 % reward-rabatt på utvalda produkter i över 300 webbutiker, bl.a. GymgrossistenOutnorth och Under Armour.

Lycka till med träningen!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.