flytta-hemifran-budget-tips.jpg
Mina Sidor

På Mina Sidor kan du se en översikt över sina transaktioner, ditt saldo, PIN-kod, lägga till försäkringar, höja din kredit och mycket mer. 

Läs mer om Mina Sidor

Är du redo för Black Friday?

Black Friday har på senare år också fått fotfäste i Sverige, men markerar i USA egentligen starten på julhandeln. När shoppingdagen kommer allt närmare kan det vara bra att ha lite tips med sig. Här förklarar vi vad Black Friday egentligen betyder och ger dig tips vad du ska tänka på för att göra bra deals. 

Vad är Black Friday?

Dagen som har fått namnet Black Friday är den viktigaste dagen på året för det amerikanska näringslivet och fungerar som startskottet för julhandeln. Black Friday inträffar dagen efter Thanksgiving, som alltid infaller på den fjärde torsdagen i november, därmed kommer Black Friday alltid att inträffa på en fredag mellan den 23:e och 29:e november. År 2020 är det alltså den 27:e november den stora shopping-dagen. Några butiker öppnar så tidigt som klockan tre på natten och andra tidigare än så.

Hur uppkom Black Friday?

Fenomenet uppkom omkring 1966 i delstaten Philadelphia och namnet kom till för att beskriva det tunga trafikkaoset som uppstod denna dagen. Det har också hävdats att handeln denna dag bidrar till ett överskott i kassorna och att röda tal blir till svarta i räkenskaperna för många butiker - därav namnet Black Friday.

Starta julhandeln med Black Friday och ett kreditkort från re:member

Även om det inte är en officiell helgdag så är det många amerikaner som tar ledigt för att kunna ta del av extra bra Black Fridayerbjudanden - på allt från kläder till elektronik.

Många butiker marknadsför sig på nätet som aldrig förr och det svämmar över av bra erbjudanden som du kan ta del av - och det bästa av allt? De är inte mer än ett par knapptryckningar bort. Detta leder oss genast vidare till det som du kanske undrar allra mest över?

Tips inför Black Friday

Många vill gärna vara tidigt ute med julklappshandeln för att slippa stress dagarna precis före jul - och Black Friday är ett utmärkt sätt för att göra det till ett bra pris.

Här är re:members bästa tips för att få ut maximalt av Black Friday:

  • Handlar du i en fysisk butik så är det alltid en bra idé att också jämföra varans pris online, så att du kan vara säker på att du verkligen gör en bra deal
  • Skapa ett konto på de nätbutiker som du vill handla på. På så sätt sparar du tid och går inte miste om tidsbegränsade erbjudanden 
  • Ska du köpa elektronik - försäkra dig om att det är den nyaste modellen som erbjudandet gäller och inte äldre versioner

Spara ytterligare på Black Friday

Om du har ett re:member more kreditkort  så ingår även Trygghetspaketet med tjänsten Prisgaranti. Prisgarantin innebär att om du inom 90 dagar efter inköpet hittar en identisk vara till ett lägre ordinarie pris i någon annan butik, så får du mellanskillnaden tillbaka. Försäkringen gäller för endast för varor köpta i en fysisk butik i Sverige och hos svenskregistrerade företag på internet. Högsta ersättningsbeloppet är 5 000 kronor.  Läs mer om Prisgaranti här.  

re:member more: Ordinarie årsavgift 295 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Kreditränta f.n. 18,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 19,32 % och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 932 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 828 kr) med årsavgift. Beloppen är uträknade utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 150 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tills vidare och ångerrätt gäller.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.