snygga-sanggavlar-du-inte-hittar-i-mobelaffaren.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Snygga sänggavlar: Såhär gör du en själv

De flesta håller nog med om att en av de viktigaste förutsättningarna för god sömn är att man trivs i sitt sovrum. Ett sovrum som man gillar och trivs i bidrar till att man kan koppla av och känner sig hemma, och oftast är det detaljerna som det hela hänger på. Eftersom det oftast är svårt att byta ut själva sovrummet får man istället ändra och förnya inredningen om man vill förändra sitt sovrum, och vad är väl mer personligt och kul än att förnya just sänggaveln? Det behöver inte kosta särskilt mycket. Du kan enkelt själv bygga en helt ny sänggavel alternativt ge den existerande sänggaveln en ansiktslyftning! Det är inte svårare än så.

Gör en sänggavel själv med enkla verktyg

En sänggavel tjänar inte bara som prydnad, den har fler funktioner. Den fungerar som ryggstöd när du sitter i sängen och läser eller ser på TV och den kan dölja oönskade märken på väggen bakom, samtidigt som den bidrar till rummets helhetsintryck. Sänggaveln spelar således en viktig roll i sovrummet och förtjänar därför att då och då få en ansiktslyftning! Genom att själv bygga din sänggavel kan du designa den precis som du vill, helt enligt din personliga stil, och så att den passar in i sovrumsmiljön – dessutom är det ganska enkelt.

Fristående sänggavel

En sänggavel behöver varken fästas i väggen eller sängen, förutsatt att din säng står intill en vägg, vilket de flesta gör. Sängen kommer då fungera som stöd och håller sänggaveln uppe.

Så här gör du:

  1. Först och främst behöver du se till att ha rätt utrustning, bara vanliga verktyg som de flesta har i verktygslådan.
  2. Du behöver en skiva, till exempel en spånskiva. Skivan ska ha samma bredd som sängen och höjden bestämmer du själv.
  3. På de flesta byggvaruhus brukar man få skivan uppsågad till önskad storlek.
  4. Sedan behöver du skumgummi och vadd till fodringen, samt ett tyg som du klär skivan med samt lim och stift för att fästa ihop allt.

Läs också tips till hur du kan bygga en sovalkov här.

Planera innan du gör en sänggavel

Det bästa resultatet får du genom att planera litet. Tänk på att tyget, som alltså ska täcka hela plattan, ska vara tillräckligt stort för att rymma både vaddering och gå att fästa baktill. Tyget ska gå att fälla ned från överkanten så att det täcker cirka 15 cm på skivans baksida. Men dessförinnan ska du lägga spraylim på skivan. Se till att ha skumgummidelen klar, eftersom limmet torkar väldigt fort. När du har lagt ett jämnt lager med lim applicerar du den på förhand tillpassade skumgummidelen som ska ligga kant i kant med skivan. Lägg sedan vadden ovanpå skumgummit innan du täcker över med tyget. Även vadden ska vara måttanpassad och vara något större än skivan så att kanterna kan vikas runt och täcka kanterna. Tyget läggs sedan på och ska fästas liksom vadden. Svårare än så är det inte att skapa en snygg och funktionell inredning!

Läs flera inredningstips här och tips till att inreda sovrum här.

Kom igång med ny inredning re:member

Med ett kreditkort från re:member har du alltid pengar till dina projekt, stora som små. Så oavsett om du vill köpa in material till din nya, snygga sänggavel eller till något helt annat kan du ansöka om ett kort med en kredit på upp till 100 000 kronor.

Med ett re:member flex kreditkort får du också tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger dig bra rabatter på utrustning och material till din nya sänggavel. Du kan ansöka om ett kreditkort från re:member här.

Då återstår det bara att önska lycka till med att göra din nya sänggavel!

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.