alternativa-boenden-pa-resan.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Alternativa boenden på resan - Airbnb, couchsurfing och house swap

Att bo på ett hotell när du reser har sina fördelar. Rummen är vackra och städas av personalen, poolen är trevlig och hotellområdet är oftast välbevakat och säkert. Men det är inte alla som attraheras av tanken att bara befinna sig inom ett hotellkomplex under hela semestervistelsen. Många resenärer dras istället till möjligheten att bo och leva tillsammans med de lokala invånarna. Idag finns det gott om alternativa boenden som passar just dessa personer, som till exempel Airnbn, couchsurfing och house swap.

Airbnb

Ett bra sätt att bo om du vill uppleva den lokala kulturen är genom att hyra ett privat boende. Airbnb har på många sätt revolutionerat resandet eftersom de erbjuder ett sätt för vem som helst att hyra ut sitt hem eller sitt rum. Priserna varierar en hel del, både baserat på vad det är för hem eller rum som erbjuds men även baserat på vilket land och område du söker boende på. Airbnb är perfekt för dig som söker ett trevligt och mer personligt boende, oftast med eget kök.

Couchsurfing

Om du vill komma ännu närmare din värd, och samtidigt inte har någon större budget för boende, så är couchsurfing ett bra alternativ. Konceptet grundar sig i att värdar runt om i världen lånar ut sina soffor i utbyte mot att de kan knyta nya vänskapsband med personer från jordens alla hörn och kanter. När du går med i Couchsurfing så går du i princip med i ett enormt nätverk med folk som reser och träffas på olika sätt. Att bo på någons soffa är helt gratis men det krävs att värden godkänner mötet och boendet innan du kan bo någonstans. För att maximera dina chanser bör du fylla ut din profil på sidan så mycket som möjligt. Både värdar och gäster kan ge varandra feedback och kommentarer så det gäller att sköta sig på ett trevligt och respektfullt sätt. Couchsurfing är perfekt för dig som vill lära känna nya personer från andra länder och samtidigt få in en fot i den lokala kulturen direkt.

House swap

Ett annat alternativ till dig som vill kunna bo på ett annorlunda sätt när du reser är house swap eller Homeexchange. Här handlar det helt enkelt om att byta boende med någon annan för en period. Företaget Homeexchange har mer än 65 000 registrerade hem som du kan kolla på och eventuellt byta mot ditt eget. Precis som Couchsurfing så lägger Homeexchange stort fokus på att medlemmarna skapar fullständiga profiler och är aktiva på sidan. På så sätt kan de medlemmar som vill byta boende med varandra känna sig så säkra som möjligt. Som en extra säkerhet så får bägge parter även skriva på ett digitalt avtal med varandra där de tar ansvar för boendet när de väl befinner sig där.

Lycka till och trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.