resetips-aktivitetsresor.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Golfa, dyka, fiska eller vandra – tips för en aktiv och meningsfull semester

Hör du till den växande skara nutidsmänniskor som vill göra saker på din semester? Som tycker att livet är för kort för att slösa bort med att enbart ligga på stranden eller vid poolen?

Golfa i behagligt klimat och storslagna landskap

För dig som inte nöjer dig med den korta svenska sommarsäsongen, som vill golfa också under vinterhalvåret, är det skönt att veta att det finns grönare greener en flight bort för bra golfweekend. Efter bara fem timmars flygresa kan du till exempel landa på den portugisiska ögruppen Azorerna. Här möter dig folktomma banor och svensk sommarvärme långt in i oktober. Perfekt för en golfweekend eller för en längre vistelse på ett par månader, om du har möjlighet till det. Och här är golf precis som du vill att golf ska vara, det vill säga lite som det var i Sverige förr: du behöver inte bestämma och planera så noga, här kan du ta din golfdag mer som den kommer. Vaknar du och känner att ja, idag skiner solen, idag golfar jag – så gör du det! Du behöver inte stå där i ur och skur med din klubba bara för att du har råkat boka tid. För boka behöver du nästan aldrig göra här. Det är bara att åka ut till golfklubben, slå några bollar och sen gå och käka lunch – och gärna skaldjur då, för är det något portugiserna är bra på så är det just skaldjur. Känner du sen för att ta en runda till på banan, så gör du det, innan det är dags att åka ner till stranden för ett svalkande dopp före middagen.

En av världens absolut mest magnifika golfmiljöer hittar du på Irland: Royal County Down Gold Club är en anrik golfklubb som grundades redan 1889. Belägen på Nordirlands östkust, nära staden Newcastle, ligger denna golfklubb, omgiven av ett nästan overkligt storslaget landskap, så naturskönt att det bland annat inspirerade författaren CS Lewis när han skrev sina världsberömda böcker om Narnia. Klubbens nionde hål är förresten världens mest fotograferade. Det spelas från ena sidan av en hög kulle till en kanal drygt 18 meter längre ner och 238 meter från utslagsplatsen. Om nästa golfweekend endar här kan ni övernatta på Crowne Plaza Newcastle eller The Vermont Hotel, båda är reknat som en av de bästa hotellen i Newcastle av den engelske tidningen The Telegraph.

Dyk i Atlanten

Tänk dig känslan att ta dig fram nästan viktlös och sakta upptäcka en värld som ytterst få får möjlighet att uppleva. Atlanten har flera spännande dykdestinationer, som exempelvis den portugisiska ögruppen Azorerna med sina valar, delfiner, hajar och mobulas eller grevskapet Cornwall, invid den engelska sydkusten, där du har chansen att få simma med brugdhajar.

Tar du dig till Skottland så har du Scapa Flow, en av världens ojämförligt bästa destinationer för historisk vrakdykning. Här har du chans att undersöka den tyska högsjöflottans vrak från första världskriget. På Hotels.com hittar du hotell nära Scapa Flow.

Rakt över Atlanten, från Skottland räknat, finner du den kanadensiska Newfoundlandskusten där du, förutom att dyka på vrak från de båda världskrigen, också kan simma med valar eller dyka på isberg. Mötet mellan den svala Labradorströmmen och den varma Golfströmmen skapar ett överflöd av marint liv som gör området till ett veritabelt dykparadis.

Portugisiska Barlavento regionen i Algarve är känt för sina fantastiska sandstränder och goda dykförhållanden. Vattnet erbjuder en rik flora och fauna som ger goda chanser till spännande observationer eller undervattenfotografering.

En fjällresa i Sverige

Packa dina flugfiskespön i ryggsäcken och ge dig av på en kombinerad fjällvandring/fisketur i en av Europas sista riktiga vildmarker. Få upplevelser går upp mot att vandra i de svenska fjällen, slå upp tältet, packa upp flugfiskespöna och fiska efter öring, röding eller harr. Välj mellan att fiska i tjärnar, vattendrag eller djupare sjöar. Njut av din fångst vid lägerelden, ensam med naturen, tillsammans med familjen eller med bästa polarna. Du kan välja dagsturer eller lite längre turer då du bor i stuga eller tält. Bara kom ihåg att ta med dig riktig utrustning till resan. Outnorth har mängder med bra ryggsäckar som passar vandring och fisketur där du får plats med all din packning. Handlar du med re:member kreditkort får du 10% rabatt hos Outnorth 

Viktigt med en bra researrangör

Boka din aktivitetsresa på nätet, med ett re:member kreditkort är det både tryggt och enkelt. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Betalar du även din resa med kreditkortet re:member more så ingår åtta reserelaterade försäkringar, bland annat avbeställningsskydd. Om du inte redan har kortet kan du ansöka om kreditkort från re:member här.  

Ha nu en riktigt innehållsrik och spännande semester!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.