kreditkort-alpresor-europa.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Skidresa i Alperna

Det finns skidresor och så finns det skidresor. Europas alper erbjuder som de flesta vet en mängd olika destinationer. Men vilken ort är bäst? Och vilken är bäst just för dig? Tja, det beror lite på vem du är och vad du är ute efter.

Många drömmer om en alpresa. Lite skämtsamt och grovt tillyxat kan man säga att om afterskin är det viktigaste så bör du åka till Österrike. Är det själva skidåkningen som hägrar så är det Frankrike som gäller. Slutligen, om pengar inte är ett problem så är Schweiz det givna skidparadiset.

Men det som förenar alla alpresor är ändå kärleken till skidåkningen och om vi nyanserar bilden lite är Alperna – oavsett om vi talar om de franska, italienska, österrikiska eller schweiziska – helt fantastiska när du vill åka på varierande underlag. Självklart finns det också afterski överallt. Det som skiljer dem åt är bara att vissa är häftigare än andra!

Cervinia är extra snösäkert

I Aostadalen, ett av de största skidområdena i Europa, ligger Cervinia, som är Italiens högst belägna skidort. Området är extremt snösäkert och erbjuder åkning för både familjer och vana skidåkare i äventyrliga pister. En av pisterna har till och med lyckats ta sig in på listan över de 100 bästa i hela världen. Själva orten är relativt liten och du har gångavstånd till det mesta. Strosa längs de mysiga gatorna och upptäck äkta, italiensk mat och goda delikatesser när du vill ha en paus från skidåkningen.

Val d’Isere för alla åkstilar

Nybörjare eller riktigt rutinerad – i Val d’Isere finns något för alla. Här kan du njuta av över 300 kilometer snöiga pister, på ända upp till 3450 meters höjd. Vill du åka offpist finns äventyrliga alternativ av många olika slag, både för snowboard och skidor. Själva byn är känd för sin charmiga miljö och sitt stora utbud av mat och dryck – här finns restauranger, barer och afterski för alla smaker. Även den som är sugen på längdåkning kan roa sig i det 40 kilometer långa skidspåret i de härliga fjällen.

Bad Gastein, när svenskarna får välja

Att Bad Gastein ofta klassas som svenskarnas absoluta favoritresmål när det gäller alpresor säger en hel del om skidortens kvalitet. Här finns fem olika skidområden som är utformade för både proffsåkare och barnfamiljer. Området erbjuder också lika stora delar rykande partyliv som lugna, pittoreska restauranger. Orten är extremt snösäker under högsäsongen och oavsett när du åker hit kan du slänga dig ut i någon av de många backarna, som alla har sin egen charm.

Val Thorens för alpinisten

Val Thorens, i Bellevilledalen i de franska Alperna, är världens största sammanhängande skidort och också Europas högst belägna, vilket garanterar en lång och snösäker skidsäsong. Tack vare de enorma ytorna kan du här se fram emot dagar fyllda med många timmars riktigt härlig åkning. Byn omges av sex glaciärer och sju toppar på över 3000 meter och det går att åka på allihop. Du har 300 pister, två snow parks för snowboardåkaren och ett barnområde att välja emellan. Skidorten är också väldigt smart uppbyggd, med liftstationerna mitt i boendeområdet och med gångavstånd till allt, inklusive nöjesliv, bowling, simhall och butiker.

Zermatt för lyxliraren

Intill den mäktiga och spektakulärt formade bergstoppen Klein Matterhorn, ligger skidorten Zermatt i de schweiziska alperna. Här njuter du av klar och ren luft, i Zermatt tillåts nämligen bara elbilar, och en makalöst vacker utsikt. Klein Matterhorn hör till alpernas allra högsta berg och står på samma lista som andra toppar som mäter en bra bit över 4000 meter. Du har tre sammanhängande pistsystem på totalt 350 kilometer att välja mellan och den längsta tar dig från Klein Matterhorn hela tretton kilometer ned till byn. Zermatts många restauranger bjuder på utmärkta matupplevelser med allt ifrån traditionellt schweiziskt kök till asiatiska smaker. Zermatts backar hör till de lite mer krävande men om du via pistsystemet tar dig över till den italienska sidan av alperna har du även tillgång de fina skidorterna Cervinia och Valtournenche och deras långa, röda pister med härliga nedkörningar.

Saalbach – världsberömd afterski!

Saalbach-Hinterglemm, beläget i Österrike, är en av de mest berömda skidorterna i hela alperna. Vid sidan av pister som stupar rakt ned i fallinjen har orten skapat sig ett världsrykte för sin omåttligt populära afterski. Några av de mest välbesökta ställena är kultförklarade pjäxdansstället Hinterhag Alm, liksom Bobby's Pub och skandinaviskt ägda Underbar. Många återvänder år efter år till Saalbach–Hinterglemm och då inte bara för den sanslösa afterskin utan också för den orörda pudersnön och för skidcirkusen. Liftsystemets tre delsystem är sammankopplade så att du kan hoppa på och av var du vill och ändå alltid komma tillbaka. Detta ger en ständig variation på åken eftersom du alltid kan komma till en ny pist som du ännu inte åkt i. Lite kuriosa är att det var här Pernilla Wiberg vann sin första världscupseger 1991.

Alpresor sista minuten

Det kan lätt bli dyrt att boka en skidresa till Alperna, men om du har lite is i magen och är flexibel med dina resedatum kan du ha tur och hitta en sista minuten-resa till riktigt bra pris. Det finns många resebolag som brukar rea ut de sista platserna i sina olika gruppresor till förmånliga priser och ofta ingår allt det du kan tänkas vilja ha, så som frukost och transfer till och från flygplatsen. Om du är sugen på en weekendresa är Bad Gastein ett bra alternativ då skidorten ligger relativt nära Salzburg, vilket gör att resan från flyget blir kort och du får maximalt med tid i backarna.

Detta händer i Alperna 2020

Många väljer att åka och fira jul och nyår i Alperna, men du som letar efter andra evenemang bör hålla utkik. Det anordnas mycket roligt i Alpernas skidorter och det bästa sättet att ta reda på vilka du vill besöka är att hålla koll på respektive skidorts egen kalender. Du som gillar elektronisk musik bör till exempel ta en tur till franska Avoriaz i mars, då musikfestivalen Snowboxx går av stapeln.

Tips inför resan till Alperna

När du ska boka en skidresa är det viktigt att du har koll på alla detaljer. Pass och biljetter är naturligtvis det viktigaste, men se även till att du har en bra reseförsäkring om något går snett under resans gång. Kom ihåg att växla rätt pengar, om du inte vill betala med kort, och var noggrann med val av boende, speciellt om du ska resa med familjen. Du som har ett re:member flex kreditkort kan få riktigt fördelaktiga priser på boende hos hotels.com, om du loggar in och utnyttjar dina reward-rabatter.

Billig skidsemester i alperna

Det är inte billigt att skidsemestra i alperna men du kan spara åtskilliga tusenlappar genom att sätta ihop din egen resa istället för att välja en paketresa. Det krävs bara lite framförhållning och planering och att du hittar ett billigt flyg. Med framförhållning kan alpresan faktiskt bli till ett riktigt kap. Till Salzburg går lågprisflyg och staden ligger bara behagliga tio mil från de österrikiska alperna och Bad Gastein, dit du tar dig med buss från flygplatsen. Boende hittar du på hotellbokningsplatser eller på skidorternas egna hemsidor. Jämför priserna noga och välj med omsorg, boende utanför byarna kan vara klart billigare, men kolla först att det går bussar till liftarna.

Expedia är världens största resebyrå på internet, med tillgång till 105 000 hotell och 450 flygbolag. Expedia är även världens största hyrbilsförmedlare. Betalar du din skidresa med ditt re:member kreditkort är det både enkelt och säkert att handla på nätet.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.