ansok-kreditkort.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

City breaks

Finns det något bättre än att åka bort över helgen? Komma iväg några dagar för att uppleva nya saker och nya platser. Det är inte mycket som slår det. Och förmodligen är du dessutom värd det. Att lyxa till det lite. Och var kan du göra allt detta bättre än i en storstad? På den här sidan har vi samlat tips på en rad spännande och intressanta upplevelser som du kan hinna med över helgen, ja till och med på 24 timmar!

Minnen för livet

Inte sällan är det just de där korta, intensiva resorna som ger minnen för livet: Ett riktigt bra afternoon tea i London; en helt oöverträffad bouillabaisse i Marseille; doften av färsk, nyfångad fisk och dillkokta skaldjur i samma stund som du stiger innanför dörren till Feskekörka - en av många rastauranger i Göteborg; lyckokänslan när du hand i hand med din älskade vandrar utmed de dimhöljda kajerna i Venedig; en oförglömlig kväll på en av Moulin Rouges spektakulära glittershower i Paris. Eller varför inte åke på en romantisk weekend och sakta glida fram under broarna i Porto mens du hörar en fado stämmas upp i de vindlande kvarteren uppe på sluttningarna. Bättre kan det knappast bli.

Shoppa det unika

Det är i de europeiska storstäderna du kan få tag på det där som kan vara lite knivigt att hitta på andra ställen: Som riktigt pinfärsk fisk från Atlanten. Så pinfärsk som du bara kan få den på Bolhaomarknaden i Porto. Och när du ändå är i Porto så vad köper du om inte det kända portvinet, direkt från något av portvinshusen i Vila Nova de Gaia? Och var skulle du köpa den underbara Marseille-tvålen om inte i Marseille? 

Se våra världsarv!

Ett världsarv är en kultur- eller naturhistorisk miljö som på ett unikt sätt vittnar om människans eller jordens historia. Idag har cirka 1000 objekt världen över upptagits på UNESCOs så kallade världsarvslista som särskilt värdefulla att skydda och bevara. Flera av dem finns i våra europeiska storstäder. I Moskva har du till exempel den imposanta Vasilijkatedralen. I Porto får du inte missa Livraria Lello – världens kanske vackraste bokhandel, där självaste JK Rowling en gång har arbetat. I Hamburg har du Kontorhaus District, liksom det kända Chilehuset, och på andra sidan Östersjön kan du njuta av en vindlande promenad i Gamla Stan - ett av många tips till weekendresor i Riga.

En stad för dig

Vare sig det är en romantisk, kulinarisk eller kulturell weekend du är ute efter så finns det alltid en stad för dig. Och sanningen att säga så behöver du faktiskt inte välja. Du kan ha vilken slags weekend du vill. I de flesta städer kan du kombinera dina intressen och sätta ihop din resa så att den passar just dig.

 

Fler resetips hittar du i artiklarna nedan.