budapest-weekendresa.jpg
Logga in med mobilen

Har du laddat ner re:member appen?

Kom igång 

24 timmar i Budapest – weekendresor som skapar minnen för livet

Budapest är en klockren destination för weekendresor – staden är relativt billig, det går många lågprisflyg hit och här blandas sevärdheter med god mat, shopping och värmande termalbad. Besök en gammal och historisk stad, fylld med roliga aktiviteter, som bara ligger två timmar bort.

Betala din resa med re:member kreditkort så ingår en kompletterande reseförsäkring. Genom att betala hela resan med kreditkortet får du en bra reseförsäkring som kan vara användbar vid oväntade händelser.

Budapest timme för timme

Tar du ett tidigt flyg kan du vara framme i Budapest runt 8-tiden, en utmärkt tid att starta den spännande dagen på. Börja med att fylla på energin genom att besöka det äldsta caféet i Budapest – Café Miro. De färgglada väggarna kommer garanterat att pigga upp och maten här är superb. Vill du endast äta något litet finns bra alternativ.  

Efter lite energipåfyllnad kanske de kända termalbaden kan locka. Termalbaden i Budapest är något alldeles särskilt. Här finns mängder av olika pooler, uppvärmda till olika temperaturer, redo att avnjutas. Värm upp dig samtidigt som du har utsikt över poolerna. Hit kommer många människor varje dag, en del för att bada, andra för att spela schack i vattnet. Bland de olika termalbaden är Szechenyi och Gellert definitivt de två finaste. Se till att njuta ordentligt av badet, du kommer både känna dig utvilad och förmodligen ganska hungrig när du är klar.

Klockan närmar sig 12 och det är dags för lunch. När du väl är i Budapest måste du såklart testa på den klassiska gulaschsoppan – något helt annat än den du åt i skolan. Soppan hittar du hos de flesta restaurangerna och du väljer själv prisklass. Om du inte är sugen på något typiskt ungerskt, finns många andra alternativ att välja på.

Se Budapest från sadeln

För att du ska hinna med så mycket som möjligt under dina 24 timmar i Budapest kan det vara smart att hyra en cykel. Budapest är en bra cykelstad och staden har mer än 200 kilometer cykelbanor. Du kan hyra cykel hos många olika uthyrningsfirmor och priset är lågt.

Efter lunch kan det vara lägligt att besöka ett av Budapests mest intressanta museum – Terrorns hus. Namnet låter lite läskigt men här har du möjlighet att verkligen få ta del av historiska händelser. Museet ligger i en gammal byggnad som för många år sedan var nazisternas högkvarter. I byggnaden torterades och mördades hundratals människor. Trots att museet visar en mörk tid är det intressant att ta del av Ungerns historia.

Klockan har hunnit närma sig fyra och det kan vara skönt att vila lite efter alla intryck. Ta en lugn tur på Donau, den vackra floden som sträcker sig hela vägen från Tyskland till Svarta havet. Här har du chansen att vila, samla krafter och samtidigt njuta av en vacker utsikt.

Senare under kvällen kan du avsluta din weekend i Budapest genom att avnjuta en härlig middag på den häftiga medeltidsrestaurangen Sir Lancelot. Restaurangens medeltidstema visar sig både i själva maten och i inredningen.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.