stadsguide-skandinavien-kopenhamn.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Stadsguider till Skandinavien: Detta kan du göra i Köpenhamn

Det är inte svårt att förstå varför Köpenhamn är mångas favoritstad. Danmarks huvudstad har den perfekta blandningen av trygghet, ett rikt nöjesliv, ett stort utbud av restauranger och en mer kontinental känsla än andra städer i Skandinavien. Danskarna är glada och sociala och deras avslappnande sätt är inspirerande. Besök Köpenhamn och låt dig själv bli kär i danskarnas huvudstad. Vår stadsguide kan ge dig bra tips för vad du kan göra i Köpenhamn på din kommande resa.

Om du besöker Köpenhamn under sommaren får du njuta av alla lummiga och grönskande parker, att ta dig en kall öl på en uteservering och att strosa omkring på huvudgatan Strøget. Men Köpenhamn är långt mycket mer än bara öl och pölsa, det finns oändligt många andra roliga saker att göra i Köpenhamn, här kan du bland annat uppleva historia, musik och shopping på Strøget. Köpenhamn grundades ungefär samtidigt som Oslo och Stockholm, under 1100-talet. Liknande arkitektur finns därför i alla Skandinaviens huvudstäder. Om du promenerar i Köpenhamn kan du kolla på alla färgglada husfasader och strosa längs med kajen. Vill du lära dig mer om stadens historia kan ett besök på Nationalmuseet vara roligt. Här kan du ta del av såväl den danska historian som utländsk kulturhistoria. Även Rosenborgs slott är kul att besöka om du vill kolla in dyrbara ägodelar som kungarna hade under 1600-talet.

Roliga saker att göra i Köpenhamn för hela familjen

Att besöka Köpenhamn med barnen är en bra idé. Danmarks huvudstad erbjuder mängder av roliga aktiviteter och sevärdheter som är passande för såväl stora som små. Besök gärna Tivoli, en stor nöjespark som ligger precis intill centralstationen, mitt i smeten. Åkattraktionerna här är passande för de mindre barnen och medan de små roar sig kan de vuxna njuta av något gott att dricka. I Köpenhamn finns även ett zoo där barnfamiljen kan kolla in giraffer, pandor, björnar och många fler djurarter.

Musik och nattliv i Köpenhamn

För dig som uppskattar livemusik finns både opera och konserter att ta del av. På konserthuset kan du både uppleva teatrar, konserter och scenkonst av olika slag. Om du gillar att festa loss kommer Köpenhamn inte göra dig besviken. I staden fullkomligt kryllar det av nattklubbar, men även av mysiga pubar, ölbarer och vinbarer. Det är i Meatpacking district du bör hänga om du vill dansa natten lång på hippa klubbar. Här trängs nattklubbarna och den ena är galnare än den andra. Om du vill besöka en riktigt stor nattklubb är KB3 ett bra val. Klubben är 850 kvadratmeter stor och har sju meter i takhöjd. I KB3 kan det trängas upp till 800 människor.

Om du uppskattar riktigt god mat, har du massor att upptäcka i Köpenhamn! Många besöker Köpenhamn enbart på grund av det stora och varierade restaurangutbudet som finns här. Förutom flertalet Michelinrestauranger har det även blivit väldigt populärt med enklare lunchställen som erbjuder billig men god och vällagad mat. För lyxliraren kan ett besök på Michelinrestaurangen Geranium vara intressant. Restaurangen är den första i Danmark att belönas med hela tre Michelinstjärnor (det högsta antalet).

När du besöker Köpenhamn kan det vara bra att ha med sig mer än ett kort. Tänk på att vissa res restauranger och butiker inte accepterar Visa och American Expresskort. Se till att ha med dig ett kreditkort från re:member som en extra säkerhet på resan. 

Trevlig resa till Köpenhamn!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.