24-timmar-i-krakow.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

24 timmar i Krakow – weekendresor som skapar minnen för livet

Krakow är en fantastiskt vacker stad med en medeltidskärna som andas svunna tider. Upplev Polens kulturella pärla och njut av god mat, historia och bra shopping för alla plånböcker.

Boka en weekendresa till Krakow med ditt re:member kreditkort och få ut så mycket som möjligt av dina 24 timmar.

Kl. 08.00 – Starta dagen med brunch på Black Duck

Mitt bland mängder av turistfällor på turiststråket kan du hitta den gömda pärlan Black Duck. Det här frukost- och brunchstället bjuder på goda piroger men specialiserar sig på anka. Om du verkligen vill ladda på med energi inför dagen kan du avrunda måltiden med en god efterrätt.

Kl. 10.00 – St. Adalberts Kyrka

Dina 24 timmar i Krakow blir inte fulländade utan lite historia. Besök den gamla kyrkan St. Adalberts som ligger precis intill Stora Torget i Gamla Stan. Denna vackra kyrka är den äldsta i hela Polen och byggdes för närmare 1000 år sedan. Kyrkan är byggd under sen medeltid och du kan verkligen känna historiens vingslag här.  

Kl. 11.00 – Rynek Glowny, Europas vackraste torg?

Innan du avnjuter en härligt polsk lunch kan du besöka Rynek Glowny, Krakows största torg. Här sprakar husen i vackra färger och byggnaderna är värda ett besök själva. Strosa omkring i marknadshallen Sukiennice och handla souvenirer till bra priser. Att bara flanera på torget är mysigt, här spelar gatumusikanter och vimlet är härligt. 

Kl. 12.00 – Luncha som polackerna, eller inte

Om du blivit kär i Rynek Glowny torget kan du med fördel stanna kvar här och luncha. Torget har många trevliga uteserveringar där du kan avnjuta en härlig lunch med fin utsikt. Vill du istället prova på något annat rekommenderar vi verkligen att du provar äkta polsk mat. Det finns en populär restaurangkedja i Krakow som heter Chlopskie Jadlo, här kan du dinera som en 1900-talsbonde i Polen. Restaurangerna är lantligt inredda och på menyn står bland annat polska piroger, jägargryta och mustig rödbetssoppa med.

Kl. 14.00 – Shoppa propagandaaffischer, loppisfynd och skinn

Efter lunch kan det vara roligt att shoppa i några timmar. I Krakow hittar du allt möjligt, både vackert hantverk i form av skinn och bärnsten, men även udda propagandaaffischer och mycket mer. I Stolarska hittar du gallerian Plakatu Krakowa där du kan köpa kommunistiska planscher.  

Kl. 17.00 – Kungliga borgen

Innan det är dags för middag kan ett besök i Kungaborgen Wawel vara trevligt. Wawel består egentligen av ett komplex med flera byggnader och är benägna på en kulle. Själva borgen är pampig och inhyser Da Vincis kända målning – Damen med hermelinen.

Kl. 19.00 – Middag i de judiska kvarteren

Avsluta ditt dygn i Krakow med en härlig middag i de judiska kvarteren. I stadsdelen Kazimierz kan du njuta av klezmermusik på någon av restaurangerna. Judisk mat kan du avnjuta på den judiska restaurangen Arka noego.

Kl. 21.00 – Dans och barhäng

Om du gillar nattliv kan du finna ett rikt sådant i Krakow. I staden finns många gamla medeltidsvalv som nu är ombyggda till barer och nattklubbar. Pressa dig in i en mindre bar och upplev Krakows nattliv med en Zywiec i handen (polsk öl).

 

Få rabatt på resan med re:member

Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com. 

Om du betalar över 50 % av resan med ditt re:member kreditkort så ingår även en kompletterande reseförsäkring

Ansök om ett re:member flex kreditkort här så att du har det redo inför din weekendresa till Krakow! 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.