weekendresa-till-manchester.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

10 saker du måste uppleva på weekendresan i Manchester

Manchester kan ofta stå lite i skymundan för London. Men, det är en metropol som innehåller allt från sport till musik och spännande uteliv. Det går ofta att finna billiga resor till Manchester, och är därför en bra weekend-destination. re:member ger dig en lista på 10 saker du bör uppleva.

 

Fotbollskultur i Manchester

Med två lag i den engelska toppligan, Manchester United och Manchester City, så är det nästan inte till att undvika att snacka om fotboll när man pratar om Manchester.

    1. Old Trafford

Manchester Uniteds legendariska hemmaplan kan du få en guidad visning som börjar var 10:e minut och inkluderar ett besök på klubbens egna museum. Hemmamatcherna blir utsålda snabbt och tidigt, så det är både enklare och billigare att besöka någon av matcherna till Manchester City på Etihad Stadium.

Shopping i Manchester

Det är ingen tvekan om att den klassiska Manchestersouveniren är en fotbollspryl, men vill du ha något mer modernt, så kommer du garanterat inte tomhänt hem från weekendresan.

    2. Köpcentrumen Arndale och The Trafford Centre 

Under bombattackerna år 1996 blev Arndale ordentligt drabbat, men har i efterhand vuxit sig dubbelt så stort och huserar nu runt 200 affärer. The Trafford Centre är lika mycket en upplevelsepark som en butiksgalleria. Bland de 200 inköpsställena hittar du också den första Selfridgebutiken utanför London.

    3. Shopping i centrum

Om du tycker att shoppinggalleriorna blir lite i mesta laget, finns det mindre centrum och affärer i gågatorna. Shoppingen i Manchester erbjuder ett brett och varierande utbud och de flesta butikerna ligger på gångavstånd. Är du på jakt efter vintage, kolla in Retro Rehab och Afflecks.

Restauranger och uteliv i Manchester

    4. Restauranger

I Tower 12 hittar du Manchester House med en bra och fantasifull meny baserad på traditionella engelska råvaror. Reser du med din älskling och söker ett mer romantiskt ställe?  Med sin fantastiska inredning och speciella atmosfär, är den bortglömda pärlan The Fitzgerald värt ett besök.

    5. Uteliv  

Cocktailbaren Tusk Manchester har en livlig atmosfär, goda drinkar och är det perfekta stället att påbörja kvällen. Fortsätt sen till Gorilla,  en bar och restaurang och som på kvällen blir den perfekta arenan för live-musik och nattklubb. Är du på jakt efter en gammal traditionell pub, bör du besöka Kings Arms och glöm inte att avsmaka de lokala ölen; Boddington, Hydes och John Willie Lees.

Musik i Manchester

Med det musikaliska arvet som Manchester har, är det heller ingen överraskning att musiken lockar turister. The Smiths, Oasis och Joy Division är bara några av alla rockgrupper från Manchester.

    6. Live uppträdanden

Även om det finns en mängd olika barer som har live uppträdanden, så överträffar de inte de stora konsertarenorna som är skapta för musik. På Band on the wall uppträder ofta stora, internationella namn på scenen. Eller vad med ett besök på Albert Hall? En historisk plats som drar till sig de största namnen inom pop- och indiegenren.

    7. Music tour

Köp en skiva på Sifters i Burnage, där bröderna Gallagher växte upp, ta en bild framför Salford Lads Club som blev vida känt av The Smiths eller promenera över bron där Joy Divisions ikoniska foto togs. Trummisen i Inspiral Carpets, Craig Gill, tar dig med till berömda städer inom musikhistorien i Manchester. Kulturlivet i Manchester

    8. The Manchester Museum

Att hinna med att besöka alla muséer kan bli svårt. Därför kan Manchester Museum erbjuda dig en samling som började år 1821. Muséet har nu över sex miljoner föremål från hela världen och det är ingen tvekan om att du hittar något av intresse här.

    9. Haunted Underworld

Under stadens gator hittar du en komplex labyrint från andra världskriget, bestående av kammare och kanaler. Ta en tripp för att lyssna på berättelser som får hjärtat att hamna i halsgropen. Även guiderna på Jonathan Schofield Manchester Tours som genomför spökvandringen säger att de inte riktigt vet vad de kommer att uppleva. Definitivt inte något för dig som är lättskrämd, men kanske att du ändå gillar att bli lite skärrad?

    10. Bibliotek

Du brukar kanske inte besöka det lokala biblioteket särskilt ofta, men det bör du göra i Manchester. Chetham’s bibliotek, som grundades år 1653, är det äldsta offentliga biblioteket i den engelskspråkiga världen. Hos The John Rylands Library är den viktorianska och gotiskinspirerade byggnaden lika imponerande som boksamlingen. 

Med ett re:member kreditkort på resan, kan du samla alla dina inköp på samma kort. re:member flex-kortet har ingen årsavgift och du kan antingen välja att betala tillbaka hela beloppet eller delbetala en mindre summa varje månad.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.