10-resetips-marseille.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

10 saker du måste uppleva på en weekendresa i Marseille

Ta ett flyg till Marseille - södra Frankrikes pärla och landets äldsta stad. Marseille är känt för att vara en smältugn av olika kulturer och som garanterar bestående intryck. re:member har hittat 10 saker som du bör göra under din weekendresa till Marseille.

 

Storslagen arkitektur

1. La Criée – När du ändå befinner dig i staden som EU utnämnde till Europas kulturhuvudstad  2013, så bör ett besök på Marseilles nationalteater vara ett måste. I en av stadens äldsta teaterbyggnader kan du uppleva allt ifrån franska tolkningar av äldre Shakespeare-klassiker till dockteatrar, konserter och dansföreställningar. Endast foajén är värt ett besök bara för att få uppleva arkitekturen och inredningen. 

2. Chateu d’If – Ingen utflykt till Marseille är helt komplett utan ett besök på fängelseön, If. Fästningen som restes redan på 1500-talet, användes senare som fängelse och är berömt från berättelsen i Alexandre Dumas litterära klassiker, Greven av Monte Cristo. Båtutflykten ut till ön ger dig också en unik utsikt över stadens hamn och kustlinje.

3. Palais Longchamp –  Den här fantastiska konstruktionen byggdes kring en fantastisk fontän för att fira att de nya kanalerna sent om sider forslade vatten till staden på 1800-talet. Det historiska monumentet stod färdigt 1869 och har sedan dess huserat Marseilles naturhistoriska muséum. Förutom parken som omger byggnaden är de vackra miljöerna något du inte bör gå miste om på weekendresan i Marseille.

Populära områden i Marseille

4. Frische La Belle de Mai – För att få den ultimata kulturupplevelsen i Marseille, måste du åka hit. Belle de Mai är ett stort konst- och kulturområde som visar mångfalden som staden är berömd för. Väggar som är dekorerade med graffiti från varierande konstnärer utgör en sorts labyrint. Och platsen arrangerar årligen över 500 festivaler och evenemang inom konst och musik.

5. Cours Julien – Inte långt ifrån Frische ligger det bohemiska området Cours Julien. Här pryds väggarna av gatukonst av olika slag och färgrika fasader. Smala gränder, marknader och utomhuskonserter ger en bild av områdets karaktär. Äldre, antika affärer, designerboutiquer och konditorier med franska specialiteter ligger vägg i vägg. Testa ett virtuell besök  i området via Marseilles, via Google Walk.

6. Le Panier -  Lämna det urbana och trafikerade bruset i centrum och spana in ortens äldsta stadsdel, Le Panier. Det gamla och det moderna mixas i de smala gågatorna täckta av kullersten. Sätt dig på en av de många kaféerna i området eller shoppa loss i de små, unika butikerna. Det moderna muséet Museum av the Civilisations of Europe and the Mediterranean (MuCEM) är också värt ett besök.

Mat och tvål i Marseille

7. Savon de Marseille –  Res inte från Marseille utan att ha packat ner en bit äkta fransk tvål i bagaget. Staden är världsberömt för sin unika framställning av tvål –en tradition som härstammar från medeltiden. I dag finns det endast fem tvålfabriker som producerar tvålarna på det traditionella sättet – åk dit och prägla din helt egna Marseilletvål.

8. Bouillabaisse – Den klassiska franska fisksoppan har sitt ursprung i Marseille. En weekendresa hit bör därför innehålla en smakupplevelse av soppan bestående av varierande fisk och skaldjur. En av de godaste varianterna hittar du på den exklusiva restaurangen Chez Michel, där du till och med får fisken presenterad för dig innan den tillagas. Kom ihåg att boka bord i god tid innan ditt besök!

Upplevelser längs kusten

9. Vieux Port –  Marseilles gamla hamn är för många byns hjärta. Ta ett glas vin medan du njuter av solnedgången och betraktar alla båtarna som ligger i hamnen, allt från fiske- och kabinbåtar till lyxyachter. Upplev den Franska Rivieran genom att promenera längs strandvägen och välj någon av de olika matställena med allt från prisvärda pizzarestauranger till exklusiva gourmetrestauranger.

10. Calanques-klippene –  Det här bör verkligen ligga i topp över saker du bör göra i Marseille. Lite söder om staden ligger nämligen några av världens vackraste stränder med kritvit sand och kristallklart vatten mellan ojämna bergstoppar. Det finns ett flertal båtturer som tar dig längs kusten till de dolda strandpärlorna, men du kan också ta vägen till fots.

Boka din resa med re:member

Jämför du priser på hotell till Marseille kan du spara mycket pengar. Med kreditkortet re:member flex finns förmånsprogrammet re:member reward. Genom programmet får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokingar hos Hotels.com

Om du betalar över 50 % av resan med ditt re:member kreditkort så ingår även en kompletterande reseförsäkring

Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa till Marseille!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.