10-saker-att-gora-i-Porto.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

10 saker du måste uppleva på en weekendresa i Porto

God mat och vin, vänliga människor och autentisk charm är bara lite av vad Portugals näst största stad kan erbjuda efter du tagit ett flyg till Porto. Vi ger dig 10 riktigt bra restips för weekendresan i Porto.

 

1. Flyt genom Porto

Om det är ditt första besök i Porto, kan en kortare älvskryssning på älven Douro vara lösningen. Upplev charmiga torg, färgglada slott, stora herrgårdar och historiska kloster medan du flyter under de sex broarna i Porto.

2. Prova en Francesinha till lunch

Sök upp ett café och beställ in francesinha till lunch. Rätten som är en av Portos mest traditionella, uppfanns i början av 1900-talet. Smörgåsen innehåller en rad olika köttsorter och är dränkt i en sås med hemliga ingredienser. Recepten är lokala och varierar från ort till ort, men alla innehåller den gemensamma ingrediensen,  öl.

3. Besök Mercado do Bolhão

I hjärtat av staden hittar du Bolhaomarknaden och ingenting är bättre än ett besök hit för att uppleva den mest genuina sidan av staden. Marknaden är färgrik, lummig och livlig där både ljud och dofter ger en speciell upplevelse. Här hittar du färska råvaror som ostar, oliver, kött, bröd och det lokala vinet. Ett tips är att besöka de prisvärda bodarna och njuta av fisk som är så färsk att den troligen simmade i Atlanten samma morgon.

4. Magisk värld på Livraria Lello

Oavsett om du älskar böcker eller ej, måste du uppsöka Portos äldsta bokhandel

Livraria Lello, som inte utan anledning står på UNESCOs världsarvslista. Den är en av världens vackraste bokhandlar. Nästan lite magisk. Visste du förresten att bokhandeln var en viktig inspirationskälla till Harry Potterböckerna, som JK Rowling delvis skrev i Porto medan hon jobbade som engelskalärare där i början på 90-talet?

5. Palácio da Bolsa do Porto

Vill du bocka av ytterligare en punkt på UNESCOs världsarvslista, bör du inte missa börsen, Palácio da Bolsa. Byggnaderna är ifrån 1900-talet och är inte bara en av de vackraste konstruktionerna i Porto, utan i hela Portugal.

6. Smaka på maten som är anpassad till kulturen och historien

När det börjar bli dags för middag, bör du överväga den lokala specialiteten “Tripas á moda do Porto”, en traditionell rätt från Porto som består av kokta inälvor med bönor och spiskummin. Kanske inte det som frestar mest, men hur ofta är du egentligen i Porto och kan skryta över att du ätit rätten ”tripeiros”?

7. Provsmaka de lokala ädla dropparna

När du ändå åker till Porto, är en rundresa i en av de många portvinshusen obligatorisk, då det är just det som Porto är mest omtalat för. Vila Nova de Gaia är området du bör besöka, för här ligger alla de välkända portvinshusen som Burmester, Calem, Kopke och Sandeman på rad. Kom ihåg att husen är väldigt populära så det kan vara klokt att förbeställa.

8. Te på ett majestätiskt café

Res tillbaka i tiden och njut av en kopp te på Café Majestic. Den byggdes år 1921 och är en av de mest glamorösa platserna i staden. En magnifik miljö, vars historia och konstverk är en av anledningarna till att cafét har tilldelats en rad utmärkelser. Det här är verkligen något du bör ha med på att-göra-listan på din weekendresa till Porto.

9. Fyll resväskan

Porto är inte nödvändigtvis staden du besöker för de bästa shoppingtillfällena, men det finns ett varierat utbud. Hoppa över de vanliga affärerna som finns överallt och besök istället småbutikerna på gatorna Rua Miguel Bombarda och Rua do Rosario. Blåa flaggor på fasaderna markerar att unga, portugisiska designers och konstnärer säljer sina produkter där.

10. Upplev hela staden från samma plats

Gå upp för de 240 trappstegen för att komma till toppen av tornet, Torre dos Clérigos, på kyrkan Igreja dos Clérigos. Tornet är ungefär 75 meter högt och har blivit en symbol för staden –kanske just för den fantastiska utsikten över hela området. Och för all del, glöm inte att ta med dig bekväma skor! Staden ligger på sju höjder och upplevs därför bäst till fots.

Boka din resa med re:member

Jämför du priser på hotell till Porto kan du spara mycket pengar. Med kreditkortet re:member flex finns förmånsprogrammet re:member reward. Genom programmet får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Om du betalar över 50 % av resan med ditt re:member kreditkort så ingår även en kompletterande reseförsäkring

Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.