stadsguide-skandinavien-oslo.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Stadsguider till Skandinavien: Resa till Oslo

Oslo ligger bara några timmar från Stockholm med bil och staden har det mesta. Norges huvudstad är en skön blandning mellan storstadsliv och vackra naturområden. Precis som Stockholm har Oslo en gammal historia som sträcker sig bak till 1048, vilket gör Oslo till Skandinaviens äldsta huvudstad. Här kan du uppleva historia, roa dig med shopping och njuta av goda middagar på någon av alla restauranger. Det finns en anledning till varför så många svenskar flyttar hit. Inte bara för att tjäna pengar, utan för att Oslo har allt. Läs vår stadsguide om Oslo med många bra tips för dig som ska resa till Oslo!

Något du inte bör missa om du ska resa till Oslo är att göra ett stopp hos Akershus fästning. Fästningen byggdes under 1300-talet och är benägen precis intill vattnet. Besök gärna den medeltida kungaborgen under sommaren, då den är omgiven av grönska. Om du vill fortsätta din vistelse i Oslo med lite historia kan du göra ett besök i Oslos skärgård. Ta en färja från Aker brygga ut till Bygdøy och se Thor Heyerdahls kontiki-flotte. När du ändå är i Bygdøy kan du passa på att besöka ett Vikingamuseum som har flera vackra och restaurerade båtar.  

Resa till Oslo på sommaren

Om du ska resa till Oslo under sommaren finns många somriga aktiviteter att roa dig med. Bland annat kan du åka på fisketurer i fjorden, eller svalka dig på Frognerbadet. Oslo har en vacker skärgård där du verkligen kan njuta av staden. Du kan enkelt ta dig ut till Bygdøy med buss nummer 30. Här finns en vacker sandstrand och även klippor och gräs om du föredrar det. Norges huvudstad kryllar av liv på sommaren och det är inte särskilt konstigt. Staden är i sitt esse – havet glittrar, solen värmer och du kan ta dig en öl på någon av alla uteserveringar. Restaurangutbudet i Oslo är stort, du kan välja på i stort sätt vad som helst oavsett om du gillar japanskt, indiskt, mexikanskt, italienskt eller traditionell husmanskost.

Resa till Oslo på vintern

Norge är känt för bra vinteraktiviteter och du kan faktiskt roa dig med vintersporter även i Oslo. Här finns miltals spår för skidåkning, du kan även testa på skridskoåkning. Om du inte är sugen på att utföra diverse vintersporter finns det gott om bra shopping att roa dig med. I den här staden finns allt från de stora klädkedjorna till mindre och mer personliga små butiker. Om du är på jakt efter en fin souvenir kanske en lusekofta kan vara en bra idé. Du kan bland annat köpa dessa stickade tröjor i Heimen Husflid.

När du ska resa till Oslo kan det vara fördelaktigt om du har med dig ett Mastercard. Alla butiker utomlands tar inte emot Visakort och American Express, så att vara förberedd med ett Mastercard kan vara skönt. Med ett kreditkort från Mastercard är du också förberedd om ditt vanliga Visakort skulle sluta fungera av någon annan anledning. 

Trevlig resa till Oslo!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.