san-sebastian-weekendresa.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

10 saker du måste uppleva på weekendresan till San Sebastián

San Sebastián på Spaniens nordkust är en perfekt blandning av gammalt och nytt, traditionellt och urbant - och är kanske landets allra vackraste stad. Detta borde du sätta av tid till att göra på en resa till San Sebastián.

Den pittoreska kuststaden bjuder på både strandliv och en kulinarisk upplevelse olikt någon annan. Packa dina snyggaste skor och badkläder, boka ett flyg till San Sebastián och förbered dig för den ultimata weekendresan!

Strandliv i San Sebastián

1. Playa de la Concha
Denna urbana stranden har allt - vit finkorning sand och kristallklart vatten i vackra omgivningar. Kanske inte så konstigt att den räknas som en av de allra vackraste badstränderna i Europa. Njut av de spanska solstrålarna på stranden eller svalka dig i det härliga vattnet samtidigt som du tar till dig alla intryck från de historiska byggnaderna tvärs över vägen.

2. Zurriola
Vill du ha ett lite mer aktivt strandliv så är detta stranden att åka till. Här vimlar det av unga människor, surfare och sportaktiviteter. Spela volleyboll, strandtennis eller fotboll och lär dig att surfa av proffsen. De allra bästa surfvågorna får du om hösten och vintern men här finns det faktiskt vågor som passar för surfing på året om.

Ät pintxos

3. Pintxos
San Sebastián är känt för att ha fulländat sin lokala variant av tapas - pintxos. Gör som lokalbefolkningen och ta en barrunda där du plockar vackra och delikata smårätter med smakkombinationer som du kommer att minnas en lång tid framöver. Drick Txakoli, ett syrligt och lätt bubblande lokalt vitvin till maten. Staden är också känd för att ha flest Michelinstjärnor - och rekommendationer i hela världen, så här har du mycket gott att vänta dig.

4. La Parte Vieja 
Den gamla staden, som ligger på spetsen av udden mot Biscaya-bukten är verkligen ett område som du borde besöka när du är i San Sebastián. Det är här som du får den bästa pintxos-upplevelsen genom att gå från bar till bar längst med kullerstensgatorna. I det karakteristiska området hittar du också många historiska byggnader och en spännande fiskmarknad.

Ståtligt och kulturellt

5. Kultur 
Det råder ingen brist på kulturella evenemang i staden som år 2016 valdes till att bära titeln som EUs kulturhuvudstad. I San Sebastián arrangeras det saker året om, och chansen att hitta något som passar just dina intressen är därför stor. Mest känd är den internationella filmfestivalen Zinemaldia och världsberömda Heineken Jazzaldia Festival. Res i slutet av augusti för att lyckas gå på Semana Grande - en stor årlig fest med bland annat fyrverkeri, konserter och tjurfäktning.

6. Palacio Miramar 
San Sebastián är en ståtlig stad och känd för att vara en semesterstad för rika och kungligheter. På denna plats med anor från 1888 bodde den spanska kungafamiljen här om somrarna, medan det idag istället är ett musikuniversitet. Denna magnifika byggnad används också för stora evenemang. Den vackra trädgården som omger området är bara det värt ett besök.

Fjällvandring i San Sebastián

7. Monte Urgull 
Till denna fjälltoppen kan du gå till fots, något som bara tar runt 20 minuter från den gamla staden. Längst med de vackra stigarna så får du verkligen uppleva den spanska naturen och får samtidigt en spektakulär utsikt över staden. På toppen av Monte Urgull står ett litet slott med bakgrund från olika militära operationer och på taket står en 12 meter lång Jesus-skulptur som en slags väktare över San Sebastián.

8. Monte Igueldo 
Här finns det en nästan 100 år gammal linbana som tar dig hela vägen upp till toppen medan du kan njuta av det storslagna landskapet nedanför. Väl uppe så möts du av ett gammalt, och lite trött, tivoli. En sådan panoramautsikt som du får över San Sebastián får du inte i någon annan stad, och solnedgången härifrån är helt fantastisk.  

Attraktioner

9. Akvariet 
Precis nedanför Monte Urgull ligger El Aquarium. Det blev färdigt år 1928 och är känt för att vara det äldsta akvariet i Spanien. Här är den största attraktionen en undervattenstunnel där du bland annat kan se hajar och andra typer av fiskar på riktigt nära håll. Akvariet rymmer fisk från olika vattenområden i hela världen och ett besök hit är roligt för både stora och små.

10. Ciderhus 
Ingen resa till San Sebastián är komplett utan ett besök till ett av de kända ciderhusen - sagardotegias. Stadens tradition med att brygga äppeldrycken sträcker sig så långt tillbaka som till 1000-talet. Idag bjuder ett sagardotegia på läcker baskisk mat och så mycket cider som du vill - direkt från fatet. Den officiella cidersäsongen sträcker sig från januari till maj men en del ciderhus har öppet året om, såsom Petrigeti.  

Har du inte ett re:member kreditkort så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa till San Sebastián!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.