weekendresa-till-hamburg.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

10 saker du måste uppleva på weekendresan till Hamburg

Den tyska hamnstaden har mycket att bjuda på för svenskar som är på jakt efter en trevlig weekend-destination. Detta är re:members bästa resetips på saker att uppleva efter att du tagit ett flyg till Hamburg.

1. Unna dig lyx i Hamburg

Hotel Atlantic Kempinski som är ett av de vackraste och lyxigaste hotellen och har sedan det öppnade i 1909 varit ett lokalt landmärke. Denna hotell-upplevelse med spa är absolut något som du borde unna dig.

2. Kulinariska upplevelser 

Du har säkert tänkt “Hamburg - hamburgare?” och jodå, maträtten är associerad med staden. Det sägs att en tysk invandrare från Hamburg sålde stekt köttfärs i New York på 1850-talet och att rätten blev uppkallad efter kocken och hans hemstad. Men den tyska staden har mer att bjuda på än bara hamburgare och har faktiskt drygt 10 restauranger med stjärnor i Michelinguiden. Prova Jacobs Restaurant: Njut av en kulinarisk upplevelse med kreativa och eleganta franska rätter.

3. Se en musikal

Är du medveten om att Hamburg är världens tredje största musikalmetropol - näst efter New York och London? Efter den tyska premiären av Cats år 1986 så har Hamburg blivit ett mecka för underhållning med 40 teatrar och konserthus. Upplev Aladdin, den nya musikalen Rocky the Musical eller veteranen som har blivit visad i över tio år - Lejonkungen, på den kanske mest intressanta scenen i hela Hamburg: Theater im Hafen.

4. Ölkultur i Hamburg

Tyskland har omkring 5 000 olika ölmärken och 1 300 bryggerier vilket kan förklara varför tyskarna, med undantag för irländarna och tjeckerna, dricker mest öl i världen. Öl är en naturlig del av vardagen och det är accepterat att ta ett par öl efter jobbet - oavsett veckodag. Ett bra tips när du ska resa till Hamburg är att prova den lokala Ratsherrn Pilsner.

5. Unik fiskemarknad

Ett besök till Hamburgs fiskemarknad i Altona är en sak som alla matälskare borde göra. Färska skaldjur, exotiska frukter och nötter, te från världens alla hörn och en atmosfär som bara måste upplevas är bara lite av det urval som den 300 år gamla marknaden kan bjuda på.

6. Vacker utsikt över Hamburg

Tar du hissen upp till toppen av Hamburgs nästa högsta byggnad, St.Nicholas-kyrkan, så får du en vacker utsikt över hela staden. Men det är inte den enda anledningen till varför kyrkan är värd ett besök. Den allierade bombningen av staden under andra världskriget har efterlämnat sig ruiner som du bara måste se.

7. Medeltidscharm i Gamla stan

Den gamla stan är den äldsta stadsdelen i Hamburg och är kanske den största turist-attraktionen med det kända Chilehuset och kontorsbyggnaderna på Burchard-platsen. Ta en promenad genom gatorna, njut av en underbar medeltida charm och sätt dig på ett av de många caféerna. Är du konstintresserad så kan du spendera många timmar på Kunstmeile där du hittar ett flertal konstgallerier.

8. Uteliv i Hamburg

Hamburgs nattliv bjuder på alltifrån klassiska konserter på Leaiszhalle och jazz-ställen som exempelvis den legendariska Cotton Club. Om du är ute efter lite mer modern musik, musikaler och olika uppträdanden så är St. Pauli-distriktet stället som är livligare på natten än om dagen.

9. Shopping i Hamburg

I jämförelse till de nordiska städerna så är det varken ett större urval eller lägre priser när gäller shopping i Hamburg. Men oavsett vad, så bjuder Hamburg ett stort urval marknader, shoppingcenter och gallerior. Prova gärna att besöka Gänsemarkt, en trevåningars shopping-gata inomhus med en mängd olika matställen. Stadsdelen Eppendorf bjuder på mycket vintage, bokhandlare, hantverksbutiker, krydd-, te- och kaffehus.

10. Dörren till Tyskland

När vi inleder med hamnstaden så kan vi också avsluta med det.  Den över 800 år gamla hamnen i Hamburg är den tredje största i världen och bjuder på vackra byggnader, båtturer, fantastiska skaldjur och en fin utsikt. Många av Hamburgs landmärken finns samlade här, bland annat Köhlbrandbrücke, en 3,9 kilometer lång bro som går över hamnen.

Boka din resa med re:member

Jämför du priser på hotell till Hamburg kan du spara mycket pengar. Med kreditkortet re:member flex finns förmånsprogrammet re:member reward. Genom programmet får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokingar hos Hotels.com

Om du betalar över 50 % av resan med ditt re:member kreditkort så ingår även en kompletterande reseförsäkring

Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa till Hamburg!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.