weekendresor-riga.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

24 timmar i Riga - weekendresor som skapar minnen för livet

Lettlands huvudstad Riga lockar årligen tusentals turister. Med vacker arkitektur från medeltiden, ett myllrande folkliv och mycket historia, är det inte svårt att förstå varför. Riga är bland annat känt för S:t Peterskyrkan, Centralmarknaden och frihetsmonumentet. Häng med på 24 timmar i Riga och få minnen för livet.

Kl. 08.00 – Te i lugn oas

Börja dina 24 timmar i Riga på Apsara Tea House. Caféet har en personlig inredning med en indisk touch och unik charm. Här kan du välja bland ett stort utbud av tesorter och äta goda kakor. Ta gärna en plats på övervåningen där du kan blicka ner på människorna i parken.

Kl. 09.00 – Medeltidens kvarlämningar

Riga är fullt av kvarlämningar från medeltiden. Stadens grunder lades redan år 1201 och närmare hälften av byggnaderna i staden är av jugendstil. Om du besöker Gamla Stan kommer det kännas som du åkt tillbaka till medeltiden i en tidsmaskin. Gamla Stan består av Rigas äldsta del och kallas Vecriga. Här finns vindlande gränder och den gamla domkyrkan. Du kommer förstå varför Gamla Stan i Riga finns med i UNESCO:s världsarvslista.

Kl. 11.00 – Svensk historia i Lettland

Under 1600-talet regerade Sverige över Lettland och Riga var faktiskt Sveriges största stad under den här perioden. 1621 vandrade den dåvarande svenska kungen Gustav II Adolf genom Svenskporten i Riga. Idag kan du också gå igenom porten, kolla upp när du står framför den så ser du en gammal lägenhet som sägs ha tillhört bödeln.

Kl. 12.00 – Rustik lunch i lettisk anda

Vid det här laget lär det kurra i magen. Fyll på energin med en lettisk lunch på någon av alla härlig restauranger. Det lettiska köket är rustikt, precis som i många andra baltiska länder. Här kan du testa på mustiga köttgrytor, borstj – rödbetssoppa, rödbetssoppa och goda piroger. Avnjut lunchen på bästa sätt med en lettisk öl, gärna Uzavas eller Piebalga.

Kl. 14.00 – Shopping i Centralmarknaden

Se till att få med dig en och annan souvenir från Riga. Besök de enorma Centralmarknaden som ligger precis utanför Gamla Stan. Här hittar du allt från unika loppisfynd till kläder, smaskiga delikatesser, trädgårdstillbehör och kopierade filmer till djurmat och färska livsmedel. Här kan du behöva några timmar.

Kl. 17.00 – Ladda upp inför kvällen

Efter en hel dag på stan kan de vara skönt att vila upp dig inför kvällen i Riga. Staden erbjuder ett stort utbud av hotell och vandrarhem i alla prisklasser. Välj gärna något centralt benäget så att du får ut så mycket som möjligt av ditt dygn i huvudstaden.

Kl. 19.00 – Middag och dans

Börja din kväll i Riga med en middag du garanterat kommer att minnas. Rozengrals är en medeltidsrestaurang där du både får uppleva en medeltida atmosfär och medeltida maträtter. Här kan får du sitta vid robusta bord och på tronliknande stolar medan personalen (utklädd såklart) serverar dig mat.

Efter den spektakulära middagen kan du fortsätta kvällen och dansa in på småtimmarna. Riga erbjuder ett rikt nattliv för den som vill festa.

 

Boka din resa med re:member

Med re:member flex kredit får du tillgång till förmånsprogrammet re:member reward. Då får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 250 webbutiker, bland annat hos Hotels.com och Expedia

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.