kreditkort-student-resa-1.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

De bästa äventyren väntar – på en plats långt, långt borta

Har du redan backpackat dig genom Thailand, Kambodja och Vietnam och funderar på nästa stora äventyr? Här är några restips från re:member för dig som inte bara vill ligga och steka på beachen.

Surfa i Australien

Byron Bay, med kanske världens bästa stränder, är Australiens surfmecka nummer ett. Sida vid sida med lite lugnare familjestränder ligger berömda surfstränder som Seven Mile Beach, Pass och Main & Clarkes.

Om du är nybörjare finns det gott om bra och prisvärda surfingskolor där du under en halvdag får lära dig grunderna, till exempel Soul Surf School och Black Dog Surfing. Brädor finns förstås att hyra, men om du vill surfa mycket är det billigare att köpa en egen och sedan sälja den innan hemresan.

Naturen och utsikten längs Byron Bays stränder är storslagen och att besöka några av alla fyrarna är ett absolut måste. Denna favoritplats bland ryggsäcksresenärer är fortfarande präglad av 1970-talets hippiekultur och det finns gott om marknader, trevliga barer och vegetariska restauranger.

Surfstränder och nattliv

Surfers Paradise är den största staden på den australiensiska ”guldkusten”. Här ligger restaurangerna sida vid sida bakom en vacker strandpromenad med moderna skyskrapor precis intill. Staden är berömd för sin rena, långgrunda strand som sträcker sig hela fem mil. Vattnet är varmt och vågorna lagom höga. På kvällarna är det fullt ös på nattklubbarna om du känner för att dansa loss, men det finns även en del student och backpackerbarer att hänga på om du vill hitta nya reskamrater.

SkyPoint Climb är ett måste i denna skyskrapornas stad, såvida du inte lider av grav höjdskräck vill säga. Om du vill se den spektakulära 360 graders utsikten över guldkusten i solnedgången väljer du alternativet Twilight Climb.

Är du inte klättringssugen men vill ändå uppleva den fantastiska utsikten tar du istället snabbhissen upp till SkyPoint Observation Deck där du kan svalka dig med en kall öl i skybaren.

Vandra i Frodos fotspår

Att flyga från Sydney till Queenstown på Nya Zeeland tar drygt tre timmar och är inte särskilt dyrt. Här väntar hänförande vackra vyer och spektakulära naturupplevelser för dig som gillar äventyr. Paddla kajak, hoppa bungyjump, åka skidor eller vandra på en glaciär – här finns allt! Staden är förstås mest känd för att många av scenerna i Sagan Ringen-filmerna spelades in i området.

Shotover Canyon Swing är en variant av bungyjump och bjuder på en adrenalinkick värd namnet – plus en fantastisk utsikt. Kombinera hoppet med en forsränningstur genom de trånga passagerna i det dramatiska bergslandskapet så får du en helspäckad äventyrsdag.

Around The Basin Bike Tours hyr ut cyklar så att du kan ta dig runt i de vackra omgivningarna på egen hand. De arrangerar även guidade turer – allt från hissnande trailturer i bergen för dig som gillar magpirr till lugnare trampning med några av traktens alla vingårdar som mål. Välj mellan halv- eller heldag.

Beställ din resa med re:member

Du har nu fått en rad tips för att kunna planera din resa så som du vill ha den. Återstår bara att fixa biljetterna. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Betalar du med re:member kreditkort så ingår dessutom en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd, helt utan extra kostnad. Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Trevlig yogaresa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.