dromresa-med-safari-till-tanzania.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Drömresa med safari i Tanzania

För många står safari högt på listan över saker man vill uppleva i sitt liv – och det finns en anledning till det. Safari i Tanzania är en av de mäktigaste upplevelserna du kan vara med om och i de många nationalparkerna i landet kan du se djuren i sin naturliga miljö.

Det är ingen tvekan om att en safari i Tanzania är lite av en drömresa och när du planerar en sådan resa finns många destinationer att välja mellan, men de allra flesta väljer att åka till Ngorongoro eller Serengeti.

Ngorongoro är känd som ett av världens åtta underverk och en del av parken består av en stor krater som har formats i en utdöd vulkan. Själva kratern täcker ett område på 264 kvadratkilometer och är mellan 610–760 meter djup. I hela parken lever runt 25 000 stora däggdjur – allt från elefanter, gnuer, zebror och giraffer till lejon och strutsar.

Serengeti, med en yta på 14 763 kvadratkilometer är den största nationalparken i landet och här du kan se mängder med vilda djur. Serengeti ligger i västra Tanzania, helt på gränsen till Kenya.

Alternativ som passar alla

Under en safari i Tanzania kan du välja bland allt från enkla tält och stugor till lyxiga hotellrum med all-inclusive – här hittar du alternativ för alla plånböcker och budgetar. Du bör dock tänka över säkerheten när du bokar boende, då större turistområden kan ha problem med ficktjuvar och andra farligheter. Men det betyder inte att en safari i Tanzania är en farlig resa, så länge du vidtar vissa försiktighetsåtgärder – dessutom är lokalbefolkningen mycket trevlig och gästvänlig.

Den här drömresan bör du åka på mellan september och april, då är det nämligen bäst klimat och du slipper den stora regnperiod som kommer under sommarmånaderna . Varmast är det i december och januari, så om du inte är speciellt förtjust i värme kanske det är bäst att inte åka just då.

Det här kan du uppleva på safari i Tanzania

Om du väljer att styra din drömresa till den afrikanska kontinenten finns det mycket mer än safari och exotiskt djurliv att uppleva. I närheten av Ngorongoro ligger staden Moshi, vid foten av Afrikas högsta berg, Kilimanjaro. Här kan du välja mellan olika guidade turer upp på det berömda berget – oavsett om du vill bestiga toppen eller bara ta dig upp till tältlägret som utgör basecamp. Om du vill till toppen finns det många leder att välja mellan i olika svårighetsgrader.

Efter de många – och kanske överväldigande – intryck som safari och bergsklättring innebär, väljer många att även planera in några dagar eller veckor med sol, strand och avkoppling på Zanzibar. Även för de som enbart vill ha lugn och ro och vita stränder är Zanzibar den perfekta destinationen. Här lever lokalbefolkningen efter mottot ”ingen stress” och ”hakuna matata” – och sandkornen på stranden är så fina att de i det närmsta påminner om siktat mjöl. Om du är sugen på att dyka och snorkla bör du ta dig till södra delen av ön, för här finns många korallrev precis vid kusten.

För att komma till Zanzibar från fastlandet kan du antingen flyga eller åka båt. Det bekvämaste – och inte minst tryggaste – sättet att ta sig dit är med en större ribbåt eller den turistfärja som går mellan Dar es Salaam och Stonetown.

Spara pengar på safari i Tanzania med re:member

Med ett re:member flex kreditkort kan du spara pengar på resan genom att dra nytta av de rabatterna då får med kortet. Med förmånsprogrammet re:member reward får du rabatt på både flygbiljetter och hotellvistelser, genom att beställa via till exempel Expedia eller Hotels.com. Observera att reward-rabatten inte inkluderar moms- eller fraktkostnader.

Om du inte redan har ett är det både enkelt och går snabbt att ansöka om ett re:member kreditkort. Du kan få upp till 100 000 kronor i kredit och 8 veckors räntefri kredit. Om du betalar mer än hälften av resekostnaderna med kreditkortet får du dessutom en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd inkluderat, så att du kan slappna av och njuta av semestern i Kroatien.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.