flyg-till-berlin.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 56 dagar räntefri kredit.

Läs mer om flex

Upptäck Berlin - flyg till Berlin

Shopping, sevärdheter och kultur i världsklass bara en dryg timmes flygresa från Stockholm – inte undra på att Berlin blivit ett av de absolut populäraste resmålen för weekendresan.

I dag är Berlin den tredje populäraste turiststaden i Europa efter Paris och London och den som besökt denna hippa stad på senare år förstår varför. Oavsett om du är intresserad av kultur, shopping eller nattliv är det här staden att resa till över en weekend. Här följer en liten guide om hur du tar dig från Arlanda till Alexanderplatz på enklast möjliga sätt inför helgens äventyr.

Flyg till Berlin

Att ta sig med flyg till Berlin är inte bara enkelt, det är dessutom billigt. Flera flygbolag flyger direkt till Berlin varje dag och en tur- och returbiljett brukar ligga på runt 1200-1500 kr. 

Tegel flygplats  

Väljer du att flyga till flygplatsen Tegel, så landar du åtta kilometer nordväst om Berlin. Om ditt hotell ligger i östra delen av centrum kan du ta bussen TXL Express som avgår mot centrum var 15:e minut och kostar cirka 2 euro. Om du istället ska till västcentrum väljer du buss nummer X9. Taxi finns utanför Terminal 1 och kostar cirka 15 euro till centrum. Resan tar cirka 20-30 minuter. 

Schönefeld flygplats

Flygplatsen Schönefeld är belägen ca 18 kilometer söder om centrala Berlin. Härifrån är det smidigaste sättet att ta sig in till centrum att hoppa på snabbtåget Airport Express som avgår varje halvtimme. Biljetten kostar bara 3,30 euro och resan till Berlin Hauptbanhof (centralstationen) tar ca 30 minuter.

Flyg och hotell

Flyg till Berlin är inte speciellt dyrt, men om din budget är begränsad kan det vara smart att boka en paketresa med flyg och hotell. Många researrangörer och flygbolag erbjuder billiga weekendresor till Berlin. Är ni två som delar rum på ett enklare hotell behöver resan inte kosta mer än 2 000 kr per person. Lägg till 500-1 000 kr så bor ni fyrstjärnigt.

Flyg till Berlin

Buss

Berlin är även ett resmål för den som inte tycker om att flyga. Flera bussbolag arrangerar bussresor till den tyska huvudstaden, och sträckan Malmö-Berlin tar ca 8 timmar. En tur-och returbiljett kostar runt 90 euro.

Ta sig runt i Berlin

Att ta sig runt i Berlin är både enkelt och billigt tack vare den väl utbyggda kollektivtrafiken med bussar, U-Bahn (tunnelbana) och S-Bahn (pendeltåg). Köp en dagsbiljett (6,30 euro) så får du resa hur mycket du vill i zon A och B, som är de mest centrala zonerna i Berlin. Det finns även 48- och 72-timmarsbiljetter som gäller samma zoner – perfekt för en weekend. En enkelbiljett kostar 2,30 euro och gäller i två timmar.

I Berlin finns inga spärrar på tunnelbanestationerna. Istället ska du stämpla biljetten i en av de röda eller gula automaterna vid plattformen, annars är den inte giltig! Om du åker buss stämplar busschauffören biljetten. Det går även att köpa en bussbiljett av chauffören om du inte redan har en.

Kontanter eller kort?

Till skillnad från i Sverige är det fortfarande kontanter som gäller i de flesta butiker och restauranger i Berlin. Även om det går bra att betala med kort på många hotell och på vissa större varuhus är risken stor att kassörskan ruskar på huvudet när du sträcker fram ditt kreditkort. Använd ditt kort för att ta ut kontanter i en bankomat istället så är problemet löst.

Priceless Berlin

Priceless Berlin är till för dig som har ett Mastercard och vill uppleva unika och exklusiva upplevelser och ta del av förmånliga erbjudanden i Berlin. Det enda du behöver göra är att registrera dig på priceless.com.

Just nu kan du och en vän lära er porslinsmålning på en av Europas äldsta porslinsfabriker, uppleva utsikten från gondolen under en av världens största utsiktsballonger vid Checkpoint Charlie, eller avnjuta årets festmåltid som du själv tillagar tillsammans med Michelin-kocken Andreas Tuffentsammer. Allt till rabatterade priser.

Boka din resa med re:member

Jämför ni priserna på hotell till upplevelsesresan kan ni spara mycket penger. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Har ni inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att ni får hem det i god tid inför resan.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.