berlin-sevardheter.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Berlin resetips - Sevärdheter

Funderar du på att resa till Berlin? Planera i så fall resan i förväg så hinner du se och upptäcka mer. Här är några tips för en perfekt weekend.

Få städer har varit med om en så hissnande berg-och-dalbane-resa under de senaste 100 åren som Berlin. Bara att göra en snabb sökning på Berlin sevärdheter får man upp mängder av olika förslag. Från det glada 1920-talets glansdagar, svisch nerför till att bli sönderbombad under andra världskriget. Och sedan snabbt upp igen, bara för att återigen dyka ner och delas av den 43,7 km långa Berlinmuren i nästan 30 år.


East side gallery på Berlinmuren

När muren äntligen revs och stadens befolkning återförenades började en fantastisk utvecklingsperiod som fortsätter med full styrka än idag. Berlin boomar på alla områden och är på väg att gå om både Paris och London som resmål. Som besökare möts du av en pulserande vitalitet, ett synnerligen rikt kulturliv och shopping i världsklass. Så åk genast hit om du inte varit här förut. Att även söka på Berlin resetips ger många förslag, och här kommer några pärlor!

Berlins sevärdheter och shopping

Är det första gången du besöker Berlin är stadsdelen Mitte ett bra område att börja med. Här hittar du många av Berlins största sevärdheter som Brandenburger Tor, katedralen Berliner Dom och riksdagshuset.


Brandenburger Tor 

Vill du skaffa dig en överblick över staden och dess många turistattraktioner kan du besöka det 368 m höga TV-tornet som ligger vid Alexanderplatz. Utsikten är spektakulär, men ett tips är att boka biljetten i förväg och köpa en Early Bird-biljett, så slipper du de långa köerna.


Tiergarten, med Berlin Tower i bakgrunden

Vid Alexanderplatz hittar du också Alexa, en av Berlins bästa shoppinggallerior med 180 olika butiker. Föredrar du en lite personligare shoppingupplevelse beger du dig några kvarter åt nordväst, till shoppingstråket kring Mulackstraße och Alte Schönhauser. Här ligger mängder med trendiga designerbutiker sida vid sida med gallerier, barer och restauranger.


Gallerian Alexa vid Alexanderplatz

Andra bra shoppingställen är Hackescher Markt som är studenternas favoritshoppingstråk, Berlins längsta shoppingboulevard Kurfürstendamm med det anrika varuhuset KaDeWe (U-Bahn station Wittenbergplatz), jättegallerian Mall of Berlin med 270 butiker vid station Potsdamer Platz – och för lyxshopparen, Friedrichstrasse. Här finns de lite finare märkesbutikerna och dessutom flera bilsalonger där exklusiva bilmärken som Bugatti och Porsche visar upp sina senaste drömåk.   


Friedrichstrasse, shoppingområden för den lyxiga

Marknader och museer

I Berlin är affärerna stängda på söndagar, så vad gör Berlinarna då? Jo, äter en fet brunch och besöker någon av stadens alla loppmarknader. Den mest kända är den gigantiska marknad/loppis som arrangeras varje söndag i Mauerpark, U-Bahn station Eberswalderstrasse. En bra guide på svenska till Berlins loppmarknader hittar du här.

Om du vill avsluta söndagseftermiddagen med en dos kultur beger du dig till Museuminsel (museum-ön), den norra delen av ön Spreeinsel, som har fått sitt namn efter de fem berömda museer som ligger sida vid sida på ön. Här kan du bland annat besöka Neues Museum, som är känt för sin samling av gamla egyptiska föremål. Det kanske mest berömda är en byst av Nefertiti.

Ett museum du absolut inte bör missa är DDR-museet, som ligger nära Alexanderplatz. Här får du uppleva hur det var att som östtysk medborgare leva på andra sidan muren. Läs på lite innan för att glänsa lite och för att ha koll på Berlins sevärdheter innan avresa.


Holocaust Memorial, ett minnesmärke i centrala Berlin som tillägnades alla judar som blev mördade under förintelsen

Priceless Berlin

Missa heller inte att besöka hemsidan och registrera dig på Priceless Cities innan du reser så får du superbra tips på lite mer ovanliga saker att göra i Berlin. Sidan uppdateras löpande med aktuella tips och erbjudanden.

Boka din resa med re:member

Jämför du priser på hotell till Berlin kan du spara mycket pengar. Med kreditkortet re:member flex finns förmånsprogrammet re:member reward. Genom programmet får du upp till 25% reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com.;

Om du betalar över 50 % av resan med ditt re:member kreditkort så ingår även en kompletterande reseförsäkring

Har du inte redan ett kreditkort från re:member så kan det vara en bra idé att ansöka om ett kort redan nu, så att du får hem det i god tid inför resan.

Upplev Berlins sevärdheter med re:member!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.