fynda-billiga-flygresor.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

3 tips: Njut av livets goda – fynda billiga resor

Med rätt tänk går det att fynda billiga flygresor året runt. Och med ett kreditkort från re:member får du dessutom rabatt på resan och en inkluderad kompletterande reseförsäkring. 

1. Fynda billiga flygresor

Jobb- och skolstart kan kännas tungt, men det är också helt rätt läge att resa om du vill komma billigt undan. Generellt sett är det nämligen billigare att resa omedelbart efter skolstart jämfört med under skollov. Innan sommarlovet börjat är det också bättre priser på flygresor än under sommarmånaderna. Ett annat tips är att välja rätt veckodag för avresan då det ofta går att hitta något billigare flygbiljetter med avresa måndagar och tisdagar.

Med kreditkortet re:member flex kan du hitta billiga erbjudanden via re:member reward, med upp till 25 % rabatt i över 300 onlinebutiker. Flera av dessa är reserelaterade, så här finns stora pengar att spara på både flyg och hotell. 

 

2. Så hittar du billiga vinterresor

Planerar du en resa i vinter redan nu är det bättre att antingen åka under första halvan av december innan jul, eller att åka på en helgdag, såsom jul- eller nyårsafton. Kan du vara flexibel med avreseorten är ett tips att titta på avresa från olika flygplatser då det kan vara billigare -  detsamma gäller destinationen. Om du bara vill komma iväg och inte har något specifikt önskemål om var, kan du titta efter resmål som inte är under säsong. Exempelvis är Kanarieöarna mycket billigare under sommaren än på vintern.

Det är också bra att ha möjlighet att boka resan i god tid. Två månader innan avresa sägs vara den bästa tiden att boka för att komma billigast undan. Ibland har resebolagen också bra erbjudanden som kan vara värt att titta lite närmare på. När ett bra tillfälle dyker upp kan du boka direkt och betala med ditt re:member kreditkort. Vid köp mellan 3 000 - 20 000 kronor har du möjlighet att delbetala beloppet räntefritt, det tillkommer då en administrativ avgift på 57 kronor per månad.

Du har dessutom alltid upp till åtta veckors räntefri kredit på beloppet och ser du därefter till att betala hela fakturabeloppet tillkommer ingen ränta.

3. Betala med kreditkortet utomlands

Väl på plats utomlands är det bra att betala med ditt kreditkort. På så sätt slipper du att stora summor reserveras från ditt lönekonto, om du exempelvis vill hyra bil eller boka hotell. Har du betalat din resa i förskott så kan du få pengarna tillbaka om reseföretaget skulle gå i konkurs under tiden. Skulle du råka ut för någon typ av kortbedrägeri som exempelvis skimming, så får du i regel tillbaka dina pengar om du inte varit oaktsam med ditt kort. Se alltid till att ha uppsikt över ditt kort och lämna aldrig ut ditt kortnummer, PIN-kod eller lösenord till någon annan.

Betalar du mer än 50 % av resan med ditt re:member kreditkort ingår dessutom en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. 

Här kan du läsa fler tips om varför du bör ha med dig kreditkortet på resan. 

 

Ansök om ett re:member kreditkort idag och gör dig redo för att boka din livs resa!

Ansök om kreditkort

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.