basta-restaurangerna-i-michelinguiden.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Här är de bästa restaurangerna i Michelinguiden

Om du vill uppleva fantastisk mat och utomordentlig service bör du överväga att besöka några av världens bästa restauranger nästa gång du är ute och reser. Det finns många bra restauranger att välja bland, men vi tänker inte bara på bra restauranger – vi tänker på restauranger där kocken verkligen uppvisar en kunskap om mat utöver det vanliga och där servitörerna får dig till att känna dig som den mest speciella gästen just där och då.

Låt Michelinguiden hjälpa dig

Michelinguiden har hjälpt matälskare att hitta rätt helt sedan den introducerades i Frankrike år 1900. En restaurang kan få en, två eller tre stjärnor i guiden, där tre stjärnor är högsta möjliga utmärkelse. Bedömningen grundar sig på matkvalitet och smak samt personalens kunskap och uppträdande mot dig som gäst. Dessutom har Michelinguiden en nivå som kallas för Bib Gourmand, vilket betyder att det är en restaurang där du kan få god mat till ett vettigt pris. Här nedan tipsar vi om några av de restauranger som har belönats de berömda tre stjärnorna i Michelinguiden – och det är här du får den allra lyxigaste av upplevelser, när det gäller såväl njutning för gommen som servicenivå.

Värt en resa i sig

Om du vill vara säker på att kunna hitta en exceptionell trestjärnig restaurang är Paris staden att besöka. På och i närheten av Champs-Élysées finns det ett flertal. Bland dem kan vi nämna Pierre Gagnaire, där modern inredning och en otroligt spännande vinlista kompletterar kökets matlagningskonst. Inte långt därifrån hittar du Le Cinq, som med en ganska ny kökschef fortsätter i samma anda som gav dem tre stjärnor.

Standarden håller sig precis på samma nivå som tidigare, det vill säga exceptionellt hög. Här kan du också boka ett privat rum inför måltiden och bjuda in gäster för speciella tillställningar. Prisnivån på dessa två restauranger ligger från cirka 150 upp till 400 euro. Du hittar också de kända Guy Savoy och Astrance och staden har just nu 10 restauranger som fått tre stjärnor i den senast uppdaterade utgåvan av Michelinguiden och totalt 112 restauranger har blivit tilldelade en stjärna eller fler.

Tokyo – världens mathuvudstad

Om du ska resa för matupplevelsernas skull bör du överväga att besöka Tokyo. Fler än 200 restauranger har här fått minst en stjärna i Michelinguiden, det vill säga fler än i Paris. Varje år är det vanligt att Tokyo har 1-2 fler trestjärniga restauranger i Michelinguiden än Paris och i år har Tokyo 12 stycken medan Paris har 10. Besök fantastiska Azabu Yukimura i Takayanagi Bldg eller restaurangen Esaki i Hills Aoyama om du vill ha en matupplevelse långt utöver det vanliga.

Trestjärnigt i Stockholm

Om du inte vill resa utomlands för att få ta del av det bästa restaurangvärlden har att erbjuda finns den möjligheten numera även här hemma. Frantzén i Stockholm blev den allra första restaurangen i Sverige som fick de berömda tre stjärnorna i Michelinguiden 2018. Detta är en restaurang som måste upplevas!

Njut av god mat med re:member

Om du funderar på att resa bort för att uppleva restauranger i Michelinguiden kan det vara en bra idé att ha ett re:member flex kreditkort. Med kortet får du nämligen tillgång till förmånsprogrammet re:member reward där du får rabatter hos en rad reserelaterade webbutiker.

Här kan du få bra erbjudanden på både flyg och hotell, så att du har mer pengar tillhands när du väl är på plats. Betalar du mer än 50 % av resan med kortet får du dessutom en kompletterande reseförsäkring inkluderad. Kortet har ingen årsavgift och du kan få upp till 100 000 kronor i kredit.

Ansök om ett kort här så har du det till din nästa resa.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.