festivaler-2018.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Missa inte dessa festivaler under 2019

För musikälskaren finns det inget bättre och mer unikt sätt att uppleva en destination än att besöka en festival i området. Vi har därför satt ihop en lista över musikfestivaler som du bör ha med i planeringen under 2019, både i Sverige och utomlands.

För vissa betyder festival den glödande entusiasm som uppstår i publiken när favoritbandet står på scen och för andra handlar det mer om att visa upp sig och träffa nya människor. Oavsett om du föredrar musiken eller modet, måste du hålla med om att ett festivalbesök är en helt magisk upplevelse.

Musikfestival vid Golden Gate

Fantastiskt väder, hippa människor, kändisar och Golden Gate Bridge är något av det som kännetecknar San Francisco i Kalifornien och mitt i denna vackra stad arrangeras varje år musikfestivalen Outside Lands. Den tre dagar långa festivalen sträcker sig under 2019 från 9 – 10 augusti och är något av en nykomling eftersom den arrangerades för första gången år 2008. Utöver musiken kan du här ta del av fantastisk mat, konstutställningar och lokala viner från Kaliforniens olika vindistrikt – allt med fokus på miljömedvetenhet och hållbarhet. 

En av Europas största festivaler

Roskildefestivalen arrangerades för första gången 1971 och har sedan 1973 dessutom utmärkt sig genom att vara en organisation som donerar pengar till välgörande ändamål. Festivalen är känd för sin fantastiska atmosfär och polisen har tidigare sagt att det faktiskt är färre bråk under festivalen än vad det är i Roskilde centrum under en vanlig helg. 2019 års upplaga av festivalen arrangeras 29 juni till 6 juli och kan skryta med artister som Robyn, The Cure, Travis Scott och många fler.

Musik- och kulturfestival på västkusten

Festivalen Way Out West har blivit ett självklart inslag i mångas sommar sedan den arrangerades för första gången år 2007. Under tre dagar, från 8 –10 augusti, har festivalen sitt huvudområde i Slottsskogen, Göteborg och fyller därifrån staden med musik, konst, vegetarisk mat och mycket annat. Nattetid förvandlas festivalen till Stay Out West och de många olika klubbarna tar över från livemusiken. Tidigare år har världsartister som Frank Ocean, Kanye West, Lana Del Rey, Prince, Alicia Keys, PJ Harvey, Kendrick Lamar, Sia och Erykah Badu stått på scen på festivalen. 

Sommarens mysigaste festival

Peace & Love i Borlänge kallar sig själv för sommarens mysigaste festival och det är inte utan anledning. Den populära musik- och kulturfestivalen arrangerades för första gången år 1999 men stötte år 2013 på ekonomiska problem som gjorde att man fick ställa in årets festival. Tack vare en intensiv återuppbyggnad lyckades arrangörerna vända på skutan och 2014 var festivalen tillbaka – till mångas stora glädje. Peace & Love har sedan återkomsten vuxit sig ännu starkare. 2019 kommer datumen för Peace & Love vara 4 – 6 juli.

Musik och konst på serbisk festival

EXIT Festival i Novi Sad i Serbien har genom åren lockat till sig cirka 300 000 fans från hela världen. Festivalen startade som en politisk reaktion år 2000 och har sedan dess varit ett viktigt forum för samhällsförändringar och debatt i landet. Idag har festivalen blivit en fantastisk plats att njuta av underhållning i form av såväl musik som konst. 2019 års upplaga av festivalen går av stapeln 4 –7 juli. Om du inte får nog av detta charmiga område i Europa kan du komma tillbaka för en semester i Montenegro och samtidigt gå på Sea Dance Festival som sträcker sig från 29 - 31 augusti.

Festival i Oslo

Om du är ute efter en festival i utlandet behöver du inte åka längre än till grannlandet i väst och huvudstaden Oslo för att stilla detta behov. Øyafestivalen arrangeras från 6 – 10 augusti i Tøyenparken, mitt i centrala Oslo, och kan år efter år stoltsera med stora artistnamn från såväl Norge som resten av världen. I år uppträder bland annat Roby, The Cure, Karpe och Sigrid. När musiken tystnat och parken stänger för kvällen fortsätter festen runt om i staden med olika typer av evenemang knutna till festivalen.

Rabatt i samband med festival 2019

Om du planerar att åka på en av dessa festivaler, i Sverige eller utomlands, under 2019 kan det löna sig att ha ett flex kreditkort från re:member. Då får du nämligen tillgång till förmånsprogrammet re:member reward som ger en rad förmånliga rabatter i olika nätbutiker. På så vis kan du spara pengar på både flyg och hotellvistelse, och istället lägga pengarna på det som faktiskt betyder något – upplevelser.

Med ett kreditkort från re:member kan du få upp till 100 000 kronor i kredit och upp till 8 veckors räntefri kredit. Kortet har ingen årsavgift, varken under det första året eller efterföljande år. Om du betalar över hälften av resekostnaderna med kreditkortet får du också en reseförsäkring med avbeställningsskydd inkluderat.

Att ansöka om re:member flex kreditkort går snabbt och är enkelt, och hela nio av tio får svar på en gång. Kom ihåg att beställa i god tid innan du ska på festival så du kan utnyttja alla förmånliga erbjudanden du får genom re:member reward.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.