resetips-planera-din-resa-med-barn.jpg
re:member flex

Ingen årsavgift, individuell ränta och upp till 8 veckors räntefri kredit.

Läs mer om flex

Ta med barnen på semesterresan

Kanske känner du igen dig: Du ger dig ut på semester med din partner och ni bestämmer er för att lämna barnen hemma. Sen kommer det där ögonblicket på kvällen, efter en lång dag fylld av sköna och spännande upplevelser: ni sitter någonstans på en liten mysig taverna och är ganska nöjda med tillvaron. Men något fattas. Det blir samtal hem för det är något som skaver. Ni längtar helt enkelt efter barnen.

Resa med barnen – eller inte?

En rad tankar och överväganden for kanske genom ditt huvud när du skulle beställa resan. Kanske tänkte du att barnen brukar bränna upp sig i solen, att de alltid brukar bli dåliga i magen, trötta av för mycket folk och gnälliga i värmen. Inte särskilt roliga att släpa på helt enkelt. Och när du upptäckte att det var fråga om tio timmars flygresa och att det saknades en barnsäker pool på hotellet var saken avgjord. De små fick helt enkelt stanna hemma med mormor. Men så uppstod då den där enorma tomheten och saknaden redan första kvällen. Tänk om de hade varit med! Vad roligt det skulle varit! När det kommer till att resa med barn gäller det att tänka på en hel del.

Resa med bebis?

Eller har du alltid älskat att resa, men lade av i och med att det var kört när du fick barn? Att resa med bebis ett spädbarn gör man bara inte. Eller?

Planera din familjeresa

Med bra research och god planering går det faktiskt alldeles utmärkt att resa med barn – såväl nyfödda som äldre. Och du slipper förstöra resan med att sakna dem just när du har det som allra bäst.

Tänk på att planera tillsammans med de lite äldre barnen. Fråga dem vad de vill göra på semestern och titta på bilder från möjliga resmål – på så sätt blir den förestående resan något ni kan längta efter tillsammans. Börja först med att hitta barnvänliga resmål.

Fem toppdestinationer för dig som reser med barn

Är du ensamstående förälder med delad vårdnad? Vill du göra något riktigt mysigt ihop med ditt barn när det är din helg kan en spa-weekend på Torekovs Warmbadhus, på skånska Bjärehalvön, verkligen vara grejen. Här erbjuder man särskilda barnspadagar med ”duo-behandlingar” för föräldrar och barn över sex år. Vad sägs till exempel om att bada tångbad tillsammans? Också kan ni övernatta på Torekov Hotell som ligger i närheten.

Eller är ni kanske familjen som behöver lämna stress och vardag bakom er för en tid? Unna er då en resa till det varma, härliga Karibien! På karibiska ön Aruba pågår flera nya satsningar och stället håller på att utvecklas till ett riktigt familjevänligt resmål, med kritvita stränder och kristallblått vatten, som gjort för snorkling och andra klart familjevänliga vattenaktiviteter. Från Aruba tar ni den korta dagsturen över till ön De Palm där du och din familj badar äventyrsbad och testar Sea Trek: med speciella dykarhjälmar promenerar ni tillsammans med en guide på havsbotten, sju meter under vattenytan!

En billigare men minst lika avkopplande familjeresa är att ta en all-inklusive till Gran Canaria och det prisbelönta, familjevänliga hotellet SunConnect Servateur Puerto Azul. Här finns lekplats och roliga aktiviteter som arrangeras av skandinavisk personal.

Gillar du och din familj sol och bad men inte charterresor? Då hyr ni helt enkelt ett semesterhem, med nära till bad i Medelhavet, i vackra Kroatien istället.

Boka din familjeresa på nätet

När du skal boka din drömsemester med familjen är det gott at du kan spara pengar. Med förmånsprogrammet re:member reward får du upp till 25 % reward-rabatt på utvalda tjänster och produkter i över 300 webbutiker, bland annat 10 % rabatt på hotellbokningar hos Hotels.com

Betalar du även din resa med kreditkortet re:member more så ingår åtta reserelaterade försäkringar, bland annat avbeställningsskydd. Om du inte redan har kortet kan du ansöka om kreditkort från re:member här.  

Trevlig resa!

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.