kroatien-ett-fantastiskt-resmål.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Kroatien är ett fantastiskt resmål

Vi vet nog alla hur det är när man sliter på jobbet medan tankarna är fyllda av soliga dagar, kristallklart vatten och fantastisk mat. Tur för dig att dessa upplevelser går att få bara några timmars resa bort – i fantastiska Kroatien. Här är Kroatiens bästa resmål. 

Enligt en undersökning som utförts av YouGov är det sol- och badsemester som ligger högst på svenskarnas lista över föredragna semestertyper. Av alla som deltog i undersökningen var det hela 34 procent som svarade att de helst letar sig till varmare breddgrader – och Kroatien är helt klart ett bra alternativ om du vill koppla av, njuta av solen och bada. Vi har gjort en lista över städer i Kroatien som du bör besöka.

Semester i Dubrovnik

Medeltidsstaden Dubrovnik är också känd som Adriatiska havets pärla, i alla fall enligt den engelska poeten Lord Byron. Staden är en av svenskarnas semesterfavoriter och det är inte speciellt svårt att förstå varför. Dubrovnik bjuder på spännande historia, vackra stränder, levande kultur, bra shoppingmöjligheter och inte minst trendiga uteställen längs med stranden.

Den fascinerande staden imponerar på alla med sin välkända och perfekt bevarade stadsmur. Det är kanske därför flera Hollywood-producenter har valt staden som inspelningsplats för bland annat ”Game of Thrones” och ”Star Wars”?

Semester i Split

Kroatiens näst största stad är urban, full av kultur och något av en knutpunkt för olika utflykter. I Split är möjligheterna många och du kan faktiskt både ha kakan och äta den. Du kan njuta av långa, lata dagar på stranden Bavice, som ligger i hjärtat av stadens centrum, eller ta del av arkeologiska sevärdheter, kulturella monument och minnesmärken.

Längs stadens charmiga gator finns det bra möjligheter för shopping i världsklass med trendiga butiker. Dessutom finns det en mängd restauranger med välfyllda vinkällare med såväl internationella som lokala specialiteter på menyn. Om du inte har möjlighet att ta en längre semester kan en långhelg här vara nog.

Semester på Hvar

Hvar är en av Kroatiens största öar och även den mest solsäkra, vilket gör att sol och bad blir en naturlig del av en semester här. Om du ändå vill ha något annat att göra finns det också goda möjligheter för en rad vattenaktiviteter, till exempel surfing, segling och dykning.

Det finns mer än nog med saker att se på den vackra ön, men den välbevarade arkitekturen från medeltiden är ett måste att nämna. Om du är intresserad av historia kommer du uppskatta ett besök i den lilla staden Stari Grad. Den grundades av grekerna under tidigt 400-tal men framstår trots detta som ganska modern. Det bör också nämnas att Hvar har ett spännande nattliv där jetsettare konkurrerar om de åtråvärda platserna på stadens diskotek och nattklubbar.

Semester på Brac

Om du väljer att åka till Hvar råder det ingen tvekan om att du också måste besöka grannön Brac. Ön är känd för sin fisk, sitt vin och sina oliver, men det är fantastiska stranden Zlatni Rat som gör att ön är mer än värd ett besök. Den anmärkningsvärda stranden som ligger i staden Bol är skapad av naturen och den gyllene sanden är i det närmsta drömlik där den sträcker ut sig i Adriatiska havet.

Upplevelser för livet

Det råder inga tvivel om att Kroatien har många pärlor längs kusten och om du åker dit på en längre semester rekommenderar vi att du hyr bil och kör runt lite i landet. Om du flyger till antingen Zagreb eller Zadar får du absolut inte missa den vackra nationalparken Plitvice.

Parken, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, består av 16 turkosa sjöar och hundratals vattenfall som bryter igenom de gröna trädtopparna. I kombination med de blå trollsländorna som flyger runt i parken kommer det kännas som att du står i en magisk trädgård, direkt hämtad ur en saga.

Många fördelar med re:member i Kroatiens resmål

Oavsett var du väljer att åka i Kroatien kommer semestern att vara full av oförglömliga ögonblick, som vackra solnedgångar, restaurangbesök i gott sällskap och bad i det underbara vattnet.

Kom ihåg att dra nytta av de fördelar du får med ditt re:member flex kreditkort när du ska resa till Kroatien. Med förmånsprogrammet re:member reward kan du spara pengar på både flygbiljetter och hotellvistelser, genom att beställa via till exempel Expedia eller Hotels.com. Observera att reward-rabatten inte inkluderar moms- eller fraktkostnader.

Om du inte redan har ett är det både enkelt och går snabbt att ansöka om ett re:member kreditkort. Du kan få upp till 100 000 kronor i kredit och 8 veckors räntefri kredit. Om du betalar mer än hälften av resekostnaderna med kreditkortet får du dessutom en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd inkluderat, så att du kan slappna av och njuta av semestern i Kroatien.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.