thailand-med-barn.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Resa till Thailand med barn - Vad du bör och inte bör göra

Många vill utnyttja sin tid som föräldraledig åt att resa på en längre semester. För många är Thailand förstahandsvalet på listan över drömresor. Det råder ingen tvekan om att Thailand är ett fantastiskt resmål för barnfamiljer, men när du ska resa dit med ett barn som ännu inte fyllt ett år finns det vissa saker du särskilt bör tänka på. Nedan kan du ta del av några bra tips på hur du kan få en fantastisk semester på någon av svenskarnas favoritdestinationer.

Hälsoråd och sunt förnuft

Lyssna på hälsoråden – och använt sunt förnuft. I Thailand finns en annan bakterieflora än den vi har i Sverige. Här finns också andra insekter, risk för denguefeber och malaria samt en rad andra hälsorisker. Men detta betyder inte att du bör avstå från att resa till Thailand med barn! Du kan vidta försiktighetsåtgärder som till exempel att använda myggnät och myggmedel och se till att du och barnet har tagit alla nödvändiga vacciner. På så vis har du förberett dig på bästa möjliga sätt inför din resa med barn. Tänk också på att både du och barnet bör vara vaccinerade mot Hepatit A.

Skaffa en reseförsäkring som gäller för hela familjen under vistelsen. Du kommer vara helt beroende av försäkringen om någon av er skulle behöva läkarhjälp eller hamna på sjukhus under resans gång.

Vänta med tillvänjningen till fast föda

Låt inte spädbarnet börja äta fast föda under resan till Thailand. Om ni inte har börjat med detta tidigare kan ni vänta tills ni är hemma igen innan ni börjar vänja barnet vid nya smaker. Detta har förstås också med bakteriefloran att göra. Om barnet får modersmjölksersättning bör ni också ta med sådan hemifrån så att det räcker under hela vistelsen. Se till att koka det vatten som barnet ska dricka eller köp vatten på flaska.

Med alla praktiska saker ordnade är Thailand en härlig plats att vara på för småbarnsfamiljer. För att undvika den varmaste perioden kan det vara en bra ide att förlägga resan till vinterhalvåret. Men även om resan går vintertid måste du solskydda barnet med kräm och lätta kläder för att undvika solbränna. Det kan också vara praktiskt att ha med ett reseapotek och en bilbarnstol om du kommer att åka mycket taxi. Det är enkelt att resa runt i Thailand med barn och det finns många vackra, bra platser att bo på som passar för såväl spädbarnsfamiljer som familjer med lite äldre barn. De hygieniska förhållandena är generellt bra i landet. Thailändare är väldigt barnkära vilket gör att de flesta som besökt Thailand med barn återvänder hem till Sverige med positiva upplevelser.

Ska du resa till Thailand utan barn? Läs vår stora reseguide till Thailand här.

En härlig vistelse med re:member

Har du ett re:member flex kreditkort får du tillgång till re:member reward som ger dig tillgång till rabatter i över 300 nätbutiker. Det finns en rad reserelaterade butiker som ger upp till 25 % rabatt på resor och hotell. Du kan ansöka om kredit på upp till 100 000 kronor och om du betalar över 50 % av resan med kreditkortet ingår också en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Dessutom kommer du kunna ha full översikt över din ekonomi med hjälp av din egen nätbank samt re:member-appen, som också är tillgänglig medan du är ute och reser.

Ansök om re:member kreditkort idag så hinner du få kortet innan det är dags för dig och dina barn att åka till Thailand!

 

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.