reseapotek-pa-resan.jpg

re:member kreditkort

Har du inte ett re:member-kort?

Ansök om re:member flex här

Ta med reseapoteket på resan

Om du är som de flesta svenskar så tycker du om att resa till varmare breddgrader så fort du får chansen. De långa, mörka vintermånaderna påverkar oss och vi längtar efter värme så fort hösten kommer. Vissa blir kanske så pass glada över resan att de glömmer bort allt man bör ha med sig. När bikinin och badbyxorna ligger i resväskan känns allt annat ganska så oväsentligt. Det mesta kan man ju köpa på plats – och man bör förstås också ha lite plats i resväskan till saker som man köper för att ta med sig hem!

En sak som ändå borde få plats i resväskan innan avresan är ett reseapotek. Det kan vara en liten necessär eller liknande som innehåller viktiga saker som man kan få användning för under själva resan eller när man kommer fram och som inte alltid är lätta att få tag på med kort varsel.

Ett reseapotek för solsemestern bör innehålla följande:

  1. Livsviktiga mediciner för dig som tar mediciner dagligen. Packa ner dem i handbagaget så att de inte försvinner om resväskan skulle komma på avvägar under resan. Receptbelagda mediciner kan också vara svåra att få tag på i utlandet och även om du skulle få tag på motsvarande läkemedel kan de komma från andra leverantörer med annat innehåll och andra doseringar.
  2. Otrivin nässpray mot problem med bihålorna och hörselgångarna under flygturen.
  3. Febernedsättande/huvudvärkstabletter. Detta är extra viktigt om du ska resa med barn.
  4. Antihistaminer och/eller astmamediciner för allergiker och astmatiker. Astma kan förvärras i varmare och fuktigare miljöer och till exempel Zyrtec eller Cetirizin kan ge snabb hjälp om du får i dig något som ger allergiska reaktioner. Allergiker med kraftiga reaktioner bör också ha med sig en adrenalinpenna i handbagaget.
  5. Effektiva myggmedel när du åker till exotiska platser. Vissa av dem hjälper också mot fästingar, flugor och andra insekter.
  6. Vätskeersättning, speciellt om du reser till en plats med stark värme och hög luftfuktighet. Barn blir också lättare uttorkade än vuxna. Men vätskeersättningen ska bara användas som en nödlösning – det är viktigt att lära barn att de måste dricka mer än vanligt när det är väldigt varmt.
  7. Tamponger och bindor. Detta kan vara svårt att komma över på vissa platser i världen.
  8. "Vanliga" apoteksvaror såsom plåster, sterila kompresser, en liten sax, pincett, bandage, stödstrumpa till flygresan och en termometer kan också bra att ha med sig.

Många apotek säljer reseapotek som innehåller de viktigaste sakerna. Folkhälsomyndigheten har samlat länkar till sidor med reseråd och annan nyttig information.

Läs även vår artikel med tips för att välja rätt solskydd till barn här.

Tryggare resa med re:member

Med re:member flex kreditkort får du en kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd inkluderat om du betalar minst 50 % av resan med kortet. Mastercard från re:member har också en rad andra fördelar när du reser i utlandet. Det är världens mest accepterade kort vilket gör att du kan känna dig säker på att kunna handla i alla tänkbara utländska butiker.

Med re:members förmånsprogram re:member reward får du också rabatter hos flera flygbolag och hotell. Du får enkelt översikt genom att ladda ner vår app som du kan ta med dig överallt. Ansök om re:member kreditkort idag så hinner du få kortet innan din nästa resa.

re:member flex: Ordinarie årsavgift 0 kr. Aviavgift vid e-faktura 0 kr (pappersfaktura 39 kr). Årsräntan sätts individuellt och är 9,74 %-24,74 % (2023-01-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.

Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 200 kr, men högst skulden på kontot. Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller. För fullständiga villkor tryck här.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.